MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 27., hétfő 15:12

Sportágválasztó: Simicskó István is népszerűsítette a SportPont Programot

A Sportágválasztón több mint 90 sportág díjmentesen kipróbálható a Maglódi úton. Rengeteg gyermek, érdeklődő, sportoló. Fantasztikus hangulat. A rendezvényen hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.


 

A megnyitó után dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára látványos kung-fu bemutatót tartott, majd meglátogatta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) standját, ahol jelenlétével népszerűsítette a SportPont Programot és találkozott Simon Gáborraúl, a MEFS elnökségi tagjával.

 

 

Az áprilisi a SportPont Program sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Kiss Norbert helyettes államtitkár vett részt. Akkor elhangzott, hogy a SportPont Fesztivál az országos egyetemi sportot és egészséges életmódot népszerűsítő kampány, mely a Hajós Alfréd Terv részét képezi. A SportPont Program elsődleges célja azon hallgatók megszólítása egy mozgásra ösztönző jutalmazási rendszer segítségével, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a sport témájával.

 

 

A BME hallgatója, az olimpiai ezüstérmes úszó, Cseh László valamint az olimpiai bronzérmes kenus, a Gábor Dénes Főiskola hallgatója Kozmann György is megjelent a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai tagozatának sátrában a Sportágválasztó pénteki napján.

 

 

Első londoni aranyérmesünk, Szilágyi Áron vívó, aki az ELTE hallgatója, május 25-én, szombaton (12:00-13:30), míg az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója, az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián május 25-én, szombaton (13:30-15:00) jelezte részvételét a Nagy Sportágválasztón, ahol ellátogatott a MEFS standjához is.  

 

 

A MEFS cheerleader és SportPont Program bemutatóval, valamint ügyességi feladatokkal, nyereményekkel szombaton is várta az érdeklődőket.

 

Képgaléria

{gallery}1358{/gallery}