MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Károli Gáspár Református Egyetem

Web: www.kre.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Strandkézilabdában idén a KRE lányai és ismét a BME fiai jeleskedtek

Alig két héttel azután, hogy a tengerparti Lloret de Mar-ban a magyar női strandkézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, a felsőoktatásban tanuló kézisek a Velencei-tavi EFOTT fesztivál nyárias melegében mérték össze tudásukat.

Versengés és kedvtelés egy helyen – jön az EFOTT

A velencei EFOTT fesztiválon 2015. július 16-17-én rendezik majd meg az idei évi Strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

A Nőnapi Aerobik MEFOB-on a hölgyek mellett a férfiak is remekeltek

A tavalyi évhez hasonlóan a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara adott otthont a 2015. évi Aerobik Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak. Az Aerobik MEFOB az ország valamennyi felsőoktatási intézményének tanulója számára lehetőséget teremtett arra, hogy a kikapcsolódás és sportmozgás mellett, megmérettesse magát a tömegsport jelleget mutató úgynevezett Follow The Leader (FTL)- és verseny jelleget képviselő Basic Aerobik (BA), Aerodance (AD), Aerostep (AS) és Sportaerobik (SA) versenyszámokban. 

2015. március 26., csütörtök 20:42

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Február 28-án megmérkőztek az egyetemista, főiskolai hallgatók az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A Győrben rendezett versenyen 7 felsőoktatási intézmény 32 versenyzője állt rajthoz, mellettük számos kiemelkedő hazai egyetemi tehetség, élsportoló mérettette meg magát.

2015. március 24., kedd 01:04

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

Advent első vasárnapján indult el az egyetemi futsal bajnokság

A 2013/2014-es szezont követően idén már második alkalommal írt ki egyetemi futsal bajnokságot az MLSZ Budapesti Igazgatósága, régi nevén a BLSZ. A 2014/15-ös versenykiírás szerint a csapatok tornarendszerben játszanak egymással, majd a legjobb négy csapat, tiszta lappal egy nagyszabású Final Four lebonyolítású döntőn mérkőzik meg a legjobb egyetemi csapat címért. A lebonyolításnak köszönhetően az utolsó fordulóig nyitott marad a bajnokság.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Újra indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

2014. október 10-én az Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által kiírt egyetemi futsal bajnokság nevezési határideje lezárult. A határidőig összesen hét budapesti felsőoktatási intézmény, nyolc csapata adta le a 2014/2015-ös szezonra szóló nevezést.

Erős mezőnyben is kiválóan szerepelt a magyar sportlövő csapat

Október 8 és 12 között az Arab Emirátusok-beli Al Ainban rendezték meg az V. Sportlövő Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A versenyen hazánkat 6 fiatal, korábban is már komoly sikereket elérő egyetemi hallgató képviselte, akik idén is kiváló helyezésekkel térhettek haza.

1. oldal / 4