MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Magyarország nemzetközi egyetemi fórumot rendezne

Ma délután dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára átvette dr. Székely Mózestől a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnökétől, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkárától és Mocsai Lajostól az újonnan megalakult Testnevelési Egyetem (TF) rektorától a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2018-as fórumának rendezési jogára beadott pályázat egy másolatát.

2015. március 26., csütörtök 20:42

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Február 28-án megmérkőztek az egyetemista, főiskolai hallgatók az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A Győrben rendezett versenyen 7 felsőoktatási intézmény 32 versenyzője állt rajthoz, mellettük számos kiemelkedő hazai egyetemi tehetség, élsportoló mérettette meg magát.

Kiváló székesfehérvári példa a duálkarrier támogatására

A székesfehérvári élsportoló atléták továbbtanulásának ösztönzésére összefogott az ARAK és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara Székesfehérvárott. 

2015. március 24., kedd 01:04

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

2015. március 24., kedd 00:45

Asztaliteniszező világbajnokok Pécsett

Asztaliteniszező világbajnokok Pécsett

Áprilisban Pécs városában gyűlnek össze az asztalitenisz sportág szerelmesei. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) és a PEAC asztalitenisz szakosztálya április 14-15-én rendezi meg az Asztalitenisz Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

2015. március 24., kedd 00:15

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Április 10-11-én immár 25. alkalommal rendezik meg Eger - Miskolc útvonalon a Szarvasűzők Váltófutást, mely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB). A komoly múlttal rendelkező futóverseny, amit a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervez, idei különlegessége, hogy nem csak egyetemisták, főiskolások indulhatnak, hanem bárki, aki kedvet kap az eseményhez és benevez a Szarvasűzőkön való részvételre.

2015. március 17., kedd 17:42

A Dunakanyarban tekerhetnek az egyetemisták

A Dunakanyarban tekerhetnek az egyetemisták

Március 29-én a Dunakanyar gyönyörű tája ölén tekerhetnek a kerékpár sport szerelmesei 18 kilométert, az Országúti Kerékpár Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) időfutamának keretében. A Kerékvár-Békás Időfutam elnevezésű versenyt az Edutus Főiskola rendezi a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából.

Az Universiade bajnok dr. Magyar Zoltán az új Nemzet Sportolója

Az Universiade és kétszeres olimpiai bajnok dr. Magyar Zoltánt választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagnak március 11-én a Magyar Sport Házában. A korábbi bajnok tornász, aki jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és a Magyar Torna Szövetség elnöke, Nemzet Sportolóvá emeléséről a Kormány döntött.

2015. március 11., szerda 21:33

Sakk mattot adott a Corvinus

Sakk mattot adott a Corvinus

Március 7-én sikeresen lezajlott a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) sakkban nem csak a csapatversenyt nyerte meg, corvinusos diák diadalmaskodott az egyéni számban is.

2015. március 11., szerda 20:42

Ki lesz Futsalban a Budapest Bajnok?

Ki lesz Futsalban a Budapest Bajnok?

Jövő héten vasárnap, március 22-én, a Budafoki Sportcsarnokban rendezik meg a Final Fourt a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban (BEFB). Itt derül majd ki, hogy a döntőbe bejutó négy egyetem (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Testnevelési Egyetem) futsal csapata közül melyik lesz az idei év bajnoka. 

1. oldal / 2