MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Web: www.bme.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Két forduló után, hibátlanul az élen a BME Futsal Club!

A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság címvédője átmentette tavalyi formáját erre az idényre is. Csernai mester tanítványai Fábián Gábor duplájának köszönhetően rangadót nyertek a hétvégén a Corvinus Futsal ellen, majd gólfesztivált rendeztek a vizsgaidőszak miatt már foghíjasan felálló Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állami- és Jogtudományi Kar (ELTE- ÁJK) ellen. 

Fotó: Hurtik Péter

Az első perceket leszámítva ugyan végig vezetett a bajnok SzoESE az együttes hazai premierjén, ám a jól hajrázó BME-MAFC a  végén szorossá, izgalmassá tette a mérkőzést. Kettős USC-DEAC összecsapást rendeztek Szegeden, amelyen a hölgyeknél hazai siker született, a férfiak mérkőzésén azonban a DEAC végig nagy fölényben vezetve, majdhogynem kiütéses győzelmet aratott. A második negyed döntött az NKE javára az ELTE otthonában. Hullámzó színvonalú, izgalmas, küzdelmes meccsen (a soproni csapat egyetemi All Star válogatott játékosát) Török Balázst 7 ponton tartva, a végjátékban pontosabb ELTE-BEAC legyőzte a SMAFC gárdáját. A remek dobóformával kezdő DMSE jelentős előnyt szerzett az első negyedben Miskolcon. A második 10 percben a MEAFC fordítani tudott és szünet után már végig vezetve nyert a javuló formát mutató és dicséretesen helytálló DMSE ellen. Az első, illetve a negyedik negyedben bemutatott remek akciói révén fölényes győzelmet aratott a PTE-PEAC otthonában a férfi címvédő SzoESE. Már az első negyedben eldöntötte a meccset a tartalékos győri csapat ellen a nagy kedvvel játszó Petőfi SE.

 

 

 

2015. augusztus 07., péntek 13:11

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

Megvan a második magyar aranyérem a kazanyi vizes világbajnokságon, Cseh László szerezte 200 pillangón. Ez volt a magyar úszósport 25. vb-aranyérme. Cseh kereken 10 évvel ezelőtt nyerte eddig egyetlen vb-aranyát. Akkor 400 vegyesen nyert Michael Phelps távollétében.

Strandkézilabdában idén a KRE lányai és ismét a BME fiai jeleskedtek

Alig két héttel azután, hogy a tengerparti Lloret de Mar-ban a magyar női strandkézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, a felsőoktatásban tanuló kézisek a Velencei-tavi EFOTT fesztivál nyárias melegében mérték össze tudásukat.

Napfény, vízpart és látványos küzdelem a Strandröplabda MEFOB-on

Felsőoktatásunk legjobb strandröplabdásai az EFOTT pályáján mérték össze idén tudásukat. Nyárias melegben, vízparti hangulatban, izgalmakkal teli küzdelmeket láthattak a bajnokság iránt érdeklődő szurkolók.

Tamás Bence révén újabb magyar bronzérem az Universiaden

A férfi könnyűsúlyú egypárevezős döntőjében Tamás Bence harmadik helyet szerzett. A 23 éves szegedi születésű evezős úgy vesztette el a mai versenyt, ahogy tegnap a Simon-Juhász egység győzött, azaz a hajrában dőlt el az aranyérem sorsa és a sokáig vezető Tamás nem bírta a verseny végét, így szorult le az élről, de a dobogóra felléphetett. Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója révén a negyedik érem született meg az Universiaden, 1 arany és 3 bronz.

A BME hallgatók győzelmét hozta a Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokság

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában múlt héten vasárnap szervezett Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokságról bár sok versenyzőt elcsábított a fonyódi ranglista és a velencei triatlonverseny és befolyásolhatta az indulók számát a közeledő vizsgaidőszak is, mégis kimondottan sikeres eseményt zártak a szervezők, a Budapesti Triatlon Szövetség és a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség. A táv mindkét nemnél 500 m úszásból, 16 km kerékpározásból és 3 km futásból állt.

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.

Az ELTE és a BME csapata nyerte a röplabda MEFOB-ot

A Röplabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon a hölgyek versengésének helyet adó Petőfi Sándor Általános Iskola falai között izgalmas mérkőzések sorozatával dőlt el, hogy melyik egyetem csapata lesz az idei bajnok. Az összecsapásokból végül az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) csapata került ki győztesen, a sikerben jelentős szerepet játszott Kötél Dóra, akit a döntő zárásával a legjobb hölgy mezőnyjátékosnak is megválasztottak. A dobogó második fokára a hazai, Szent István Egyetem (SZIE) csapata állhatott fel, s a gödöllői drukkerek nagy örömére a legjobb ütőjátékos is körükből került ki, Csengeri Petra személyében. A bronzérmet a Testnevelési Egyetem (TE) lányai, míg a negyedik helyet a legjobb hölgy feladó címet is elnyerő Tálas Zsuzsanna csapata, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) játékosai szerezték meg.

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.

1. oldal / 14