MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 30., szerda 21:32

Októberben búcsúztatják a Puskás Stadiont

Októberben búcsúztatják a Puskás Stadiont

A „ Viszlát Stadion” program színes kavalkádja, cheerleader lányok vidám műsora, és számos program búcsúztatja október 5-én 16 órától a Puskás Ferenc Stadiont.

 

Nemzetközi Önkéntes Programot indított a FISU

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség(FISU) 2015 júniusában hirdette meg Önkéntességi Programját, amellyel lehetőséget kívánt teremteni arra, hogy a diákok szerte a világban megtapasztalhassák milyen az önkéntes munka egy Egyetemi Világbajnokság, nemzetközi sportrendezvények megszervezésének, fejlesztésének, kommunikálásának támogatásában.


 

Ma rajtol a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

Ma este 5 óra 5 perckor rajtol az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) szervezésében. A hagyományokhoz hűen az esemény ünnepélyes megnyitóval indul, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólal Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. A megnyitót a versenyszellem feltüzelése végett 16.45-től zenés bemelegítés követi, hogy megelőzhetőek legyenek a sportolás közben szerezhető sérülések. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóversenyre eddig több mint 1100 nevezés érkezett. Az eseményen rajtvonalhoz áll dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára is.

 

 

Havonta akár 200 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35. életévüket még nem betöltő élsportolók, akik a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagjai a magyar nemzeti válogatottnak és felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítményükkel Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyesek.

Gyurta Dániel köszöntőt mond

 

Nemzetközileg elismert élsportolók bátorították mozgásra a gyerekeket a Magyar Diáksport Napján, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben immár kilencedik alkalommal hirdetett meg. A Magyarországon egy hónapon át tartó Európai Sporthéthez csatlakozott a budapesti kiemelt esemény, amely 500 gyermek bevonásával a Margitszigeti Atlétikai Centrumban zajlott, ahol az olimpikonok a pálya széléről buzdították a 2015 méteres távon futó gyerekeket.

2015. szeptember 24., csütörtök 12:48

Rekord számmal indul a Kosárlabda MEFOB

A 2015/216-os szezonban ismét nőtt a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságba (MEFOB) becsatlakozó csapatok száma.

2015. szeptember 24., csütörtök 11:58

Idén is támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Eperjes Gábor

Élsportolói mentorprogramjával 19 élsportoló hallgatóját támogatja kiemelten a jövőben a Miskolci Egyetem.

Tamás Bence aranyérmes

Arany, ezüst és bronzérmet is szereztek a magyar sportolók Hannoverben az Egyetemisták Európa-bajnokságán.

102 éves lett Tarics Sándor, a világ legidősebb olimpiai és Egyetemi Világjátékokon is aranyérmet szerző bajnoka

Ma ünnepli 102. születésnapját a világ legidősebb olimpiai bajnoka, az Egyesült Államokban élő Tarics Sándor, aki a budapesti, 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékokon is aranyérmet szerzett.

 

10 egyetem 20 hallgatója vasárnap a Duatlon Fesztiválon mérte össze tudását a Duatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokságon (MEFOB) a Görzenál Görkorcsolya és Szabadidősport Parkban. A kézi időméréssel rendezett versenyt a Magyar Triatlon Szövetség versenyszabályzata szerint szervezték, a bolyozást nem tiltották.

1. oldal / 3