MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Két forduló után, hibátlanul az élen a BME Futsal Club!

A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság címvédője átmentette tavalyi formáját erre az idényre is. Csernai mester tanítványai Fábián Gábor duplájának köszönhetően rangadót nyertek a hétvégén a Corvinus Futsal ellen, majd gólfesztivált rendeztek a vizsgaidőszak miatt már foghíjasan felálló Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állami- és Jogtudományi Kar (ELTE- ÁJK) ellen. 

További karácsonyi adományok a Magyar Sport Házából

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) karácsony előtt arra kérte a Magyar Sport Házában (MSH) lévő sportági szakszövetségeket, hogy adományaikkal segítsenek egy válságos élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek menedéket és biztonságot adó szervezetnek.

 

 

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Fotó: Hurtik Péter

Az első perceket leszámítva ugyan végig vezetett a bajnok SzoESE az együttes hazai premierjén, ám a jól hajrázó BME-MAFC a  végén szorossá, izgalmassá tette a mérkőzést. Kettős USC-DEAC összecsapást rendeztek Szegeden, amelyen a hölgyeknél hazai siker született, a férfiak mérkőzésén azonban a DEAC végig nagy fölényben vezetve, majdhogynem kiütéses győzelmet aratott. A második negyed döntött az NKE javára az ELTE otthonában. Hullámzó színvonalú, izgalmas, küzdelmes meccsen (a soproni csapat egyetemi All Star válogatott játékosát) Török Balázst 7 ponton tartva, a végjátékban pontosabb ELTE-BEAC legyőzte a SMAFC gárdáját. A remek dobóformával kezdő DMSE jelentős előnyt szerzett az első negyedben Miskolcon. A második 10 percben a MEAFC fordítani tudott és szünet után már végig vezetve nyert a javuló formát mutató és dicséretesen helytálló DMSE ellen. Az első, illetve a negyedik negyedben bemutatott remek akciói révén fölényes győzelmet aratott a PTE-PEAC otthonában a férfi címvédő SzoESE. Már az első negyedben eldöntötte a meccset a tartalékos győri csapat ellen a nagy kedvvel játszó Petőfi SE.

 

 

 

2015. december 14., hétfő 16:35

Röplabdabajnokságot nyertek az EKF hallgatói

Fotó: Kővári Viktor

December 5-én, szombaton, a Sunrise Beachen rendezték meg a SportPont Program (SPP) & Sunrise – Amatőr Felsőoktatási Strandröplabda Bajnokság első fordulóját. A versenyen részt vett az idei felnőtt magyar bajnok páros is.

 

2015. december 14., hétfő 16:14

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Szilveszter napján, december 31-én lesz az "Ötpróba Rióba" eseménysorozat új állomása a Margitszigeten, ahol közös óévbúcsúztató futásra, gyaloglásra, tekerésre, vagy úszásra várják a sportolni vágyókat, köztük a felsőoktatásban tanuló hallgatókat és az egyetemeken, főiskolákon dolgozó munkavállalókat és oktatókat is.

 Fotó: AmbZolphoto

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) férfi kosárlabda csapata 40 éve kiváló szerepléssel jutott be az NBI-be. Az akkori bajnokcsapat tagjait (Béres Lajost, dr. Kerekes Istvánt, Magyar Attilát, Németh Istvánt és Varga Józsefet), edzőjét (Szabó Imre „Jimmi bácsit”), szakosztályvezetőjét (Szaniszló Sándort), valamint az egykori egyesületi vezetőket (dr. Csótai Józsefet és prof. dr. Kovács Ferencet) Kiss Gábor alpolgármestera Miskolci Egyetemi Körcsarnokban, a MEAFC – MAFC II. férfi kosárlabda NB I/B-s mérkőzés szünetében köszöntötte. Miskolc polgármestere méltatta a jubileumi ünneplésre érkező csapattagokat és szakembereket, majd a győztes csapatról fotót és emlékérmet tartalmazó plaketteket adott át részükre.

 

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) döntése alapján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ) közösen pedig Szegeden, Kajak-kenu EVB-t rendezhet. A Matyi-érre tervezett esemény megszervezésével kapcsolatosan folynak a tárgyalások a Szegedi Tudományegyetem vezetésével is.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) jövő évben Horvátország fővárosában, Zágrábban és a tengerparti Rijekában rendezi meg a 3. Európai Egyetemek Játékokat 2016. július 12 és 25 között.


 

1. oldal / 2