MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Az ELTE SPORT Kft. újabb hagyományteremtő sporteseményt indít útjára

2014. április 27-én a Bogdánfy utcai sportlétesítményekben kerül sor az I. ELTE – Egyetemi Dolgozói Foci és Kosárlabda Kupa lebonyolítására, amelynek célja nem csak az ELTE oktatók, dolgozók „megmozgatása”, hanem a sporton keresztül az egyetemek-főiskolák közötti együttműködés erősítése is.

Pályázat beadási határidejének meghosszabbítása – MEFS SportPont Támogatás 2014

A „MEFS SportPont Támogatás 2014” pályázati felhívás beadási határidejét 2014. március 31-ről 2014. április 15-re módosítjuk. Az új határidő azt jelenti, hogy a pályázati dokumentáció (adatlap, 2014. évre tervezett intézményi szabadidősport tevékenység bemutatása) postára adásának legkésőbbi dátuma április 15.

Hallgatók két keréken: országúti kerékpár MEFOB áprilisban

Idén ismét időfutam a Szentendrei-szigeten az egyetemisták és főiskolások részére! 2014. április 6-án rendezik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos és Budapest Bajnokság egyéni - és csapat időfutam versenyét. A táv a már jól megszokott 18 kilométer, az útvonal: Tahitótfalu – Kisoroszi (fordító) – Tahitótfalu.

2014. március 27., csütörtök 08:24

Egészségmegőrző Nyílt Nap

Egészségmegőrző Nyílt Nap

A március 22-ei nyílt napra Lakatos István elnökletével a Veszprém Rendőr Sportegyesület az Edvy László vezette Pannon Egyetem Testnevelési és Sportintézete minden mozogni vágyót szívesen láttak, köztük nőket, kisgyerekes anyákat, az ülő munkát végzőket. A szervezők meghívták a vérellátó központ, a megyei katasztrófavédelem, a megyei szabadidő sport szövetség, és a járásbíróság képviselőit is.

2014. március 27., csütörtök 07:54

Nyolc SZoESE érem a Mezeifutó OB-ról

Nyolc SZoESE érem a Mezeifutó OB-ról

Nyolc Országos Bajnoki érmet és további értékes helyeket nyertek a Szombathelyi Egyetemi SE atlétái a Mezeifutó Országos Bajnokságon. Kálovics Anikó nyerte a felnőtt női bajnoki címet, Horváth György negyedik lett a férfiak mezőnyében. Győztek az ifi leányok, Molnár Zita egyéniben bronzérmes lett ebben a korosztályban. Az Ifi Petrovics Alex és csapata is ezüstérmesek. A további három ezüstöt a Felnőtt és az U23 női, valamint az U23 fiú csapatok nyerték. A „Munka Vándordíj” összesítésben a SZoESE a harmadik helyen végzett.

Vízilabda MEFOB: sportsztár-parádé a Kondorosi uszodában

Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is ott lesz április 5-6-án a Kondorosi úti uszodában rendezett vízilabda MEFOB-on. A tavalyi egyértelmű siker után az idén másodszor is megrendezésre kerül ugyanis a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság, a múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat részvételével a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi - és Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

Meghívó: MSTT Sportinnovációs Szakbizottság II. tavaszi eszmecseréje

MEGHÍVÓ

Idő: 2014. március 27. (csütörtök) 13.00 – 15.00
Hely: Magyar Sport Háza, földszinti tárgyaló

Torna MEFOB: Vecsernyés Dávid győzött összetettben

Közel 100 tornász, majdnem kétszer ennyi néző előtt mérte össze tudását szombaton a torna MEFOB-on. Az Istvánmezei úti Tornacsarnokban rendezett ünnepi megnyitón dr. Hamar Pál, a Semmelweis Egyetem TSK dékán-helyettese nyitotta meg a több év kihagyás után újra megrendezett versenyt.

A MEFS alelnöke tartott előadást a következő nyári Universiade helyszínén

Immár 12. alkalommal tart nemzetközi fórumot március 17- 21. között Gwanjuban a Nemzetközi Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (FISU). A 2015-ös nyári Universiadénak is otthont adó dél-koreai egyetemi városba több magyar sportvezető is kiutazott, köztük dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és dr. Freyer Tamás a MEFS alelnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője is, aki előadást tartott a fórum második napján.

2014. március 19., szerda 18:12

Sportnap a Károlin

Sportnap a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem 2014. április 9-én, szerdán 8:00–18:00 között Sportnapot rendez az Építők Sporttelepen (1101 Budapest, Vajda Péter utca 38.), amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

1. oldal / 4