MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Ki győzi le Cseh Lacit, Joó Abigélt és Heidum Bernadettet?

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség ma tartotta sajtótájékoztatóját a Magyar Sport Házában a felsőoktatási hallgatók Mozdulj Rá! motivációs kampányáról és annak első kiemelt rendezvényéről, a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között megrendezésre kerülő Kosárünnep 2016 című rendezvényről.

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

2015. november 09., hétfő 16:06

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Cseh László, Takács Krisztián, Pulai Bence idén is biztosan ott lesz a 2015. évi Úszó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelyre november 14-ig várják a jelentkezéseket. A felsőoktatásban tanuló hallgatók versengését úszásban, idén a Császár-Komjádi Uszodában zajló felújítási munkák csúszása miatt a népligeti Vajda Péter utcában található FTC Uszodában rendezi meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

 

 

2015. augusztus 07., péntek 13:11

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

Megvan a második magyar aranyérem a kazanyi vizes világbajnokságon, Cseh László szerezte 200 pillangón. Ez volt a magyar úszósport 25. vb-aranyérme. Cseh kereken 10 évvel ezelőtt nyerte eddig egyetlen vb-aranyát. Akkor 400 vegyesen nyert Michael Phelps távollétében.

Bronzérmes az úszó VB-n Kapás Boglárka, a MEFOB győztes ELTE hallgató

A kazanyi vizes világbajnokságon az 1500 méteres gyorsúszásban volt a keddi versenynap egyetlen magyar döntőse, és Kapás Boglárka (ELTE hallgató) kitartó úszással, a végén folyamatosan gyorsulva megszerezte a bronzérmet. Az utolsó száz előtt még negyedik volt, de végül két másodpercet vert a dán Lotte Friisre. Ő egyébként nem akárki, 2011-ben világbajnok volt.

2015. május 06., szerda 21:31

Jelvény ötletpályázat, nyereményekért

Jelvény ötletpályázat, nyereményekért

A MEFS 2 héttel meghosszabbította a jelvény ötletpályázat határidejét!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által meghirdetett ötletpályázat a felsőoktatásban tanuló hallgatókat ösztönzi a 2015. évi dél-koreai Universiade magyar csapat jelvényének elkészítéséhez ötlettervezet elkészítésére. A MEFS a mai nappal 2 héttel meghosszabbította a jelvény ötletpályázat határidejét, így a pályaművek leadásának új határideje 2015. május 18. A nyertes pályamű kihirdetésének határideje 2015. május 25. A nyertes ötletpályázat képi anyaga alapján, vagy annak feldolgozásával a grafikus által megszerkesztett jelvényeket többek között az 1965-ben Budapesten rendezett Universiade emlékrendezvényének résztvevői és az Universiadéra kiutazó magyar csapat tagjai kaphatják meg. 

2014. november 25., kedd 07:25

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh László is kedvet kapott a „Hosszú-programhoz”: gyakorlatilag az összes számban rajthoz állt az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon és négy egyéni elsőséget be is gyűjtött a 16 felsőoktatási intézmény csaknem 200 versenyzőjét felvonultató eseményen, a Komjádi uszodában. Rajta kívül több volt és jelenlegi válogatott kerettag is erősítette a saját egyetemének csapatát, így Kapás Boglárka, Gyurta Gergely és Pulai Bence is ott volt a rajtköveken.

Novemberben jön újra a nagysikerű úszó MEFOB

A tavalyi nagy sikerű Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) után, ahol olyan remek sportolók is indultak, mint Cseh László, Gyárfás Bence, Biczó Bence és Verrasztó Evelyn, idén november 23-án újra megrendezi a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az úszó bajnokságot az egyetemisták számára.

Universiade-kisfilm Budapestről - a kulisszák mögött (videóval)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit köszöntő ünnepélyes díjátadóján láthatta először a hazai közönség a Budapesti Universiade kisfilmet, amelyet még nyáron, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában mutattak be.

1. oldal / 3