MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 28., hétfő 22:21

Kiváló magyar cheerleader eredmények

Kiváló magyar cheerleader eredmények

2014. június 28-29-én rendezték meg a hivatalos Európai Szövetség (ECU) által minden évben megszervezett European Cheerleading Championship-et. Az Európa-bajnokságot idén Németországban Bonn városában tartották. A versenyen 23 nemzet több mint 3000 sportolója vett részt. Magyarországról több kategóriában, több egyesület is kvalifikálta magát. Csapatban az első magyar Coed illetve All Girl válogatott volt jelen az eseményen. Mindezek mellett egyetlen egyetemi csapatként kijutott az ELTE Coed Group-ja és az ELTE Veres Sisters nevű Cheer Dance párosa.

Benkó Barbara és Fejes Gábor adta át a SportPont Program nyereményeit

Túrázáshoz és városi kerekezéshez is kiválóan alkalmas kerékpárt és tabletet nyertek a szabadidejüket sportolással töltő, SportPont Programhoz (SPP) csatlakozó egyetemi hallgatók. A nyereményeket a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) átadóján, a Magyar Sport Házában vették át ma a szerencsés hallgatók.

Sport határok nélkül - Buzánszky Jenő adta át a tusványosi focitorna díjait

A 25 éves fennállását ünneplő Tusványos keretén belül rendezték meg Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt.
A torna fővédnöke Buzánszky Jenő volt, az Aranycsapat legendás játékosa. Kiélezett végjáték, remek hangulat és az összetartozás érzése jellemezte a két napos rendezvényt, a világ egyik legszebb fekvésű labdarúgó pályáján.

2014. július 25., péntek 23:18

MEFOB győztesek utaznak Rotterdamba

MEFOB győztesek utaznak Rotterdamba

Az idei Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) férfi bajnok csapata, a DEAC játékosai és az év női MEFOB győztesei, a Budapesti Corvinus Egyetem kosaras hölgyei utaznak hazánk képviseletében az Európai Egyetemi Játékokra (EUSA).

A Nyíregyházi Főiskolások nyerték meg  a Telekom Egyetemi Labdarúgó döntőt a debreceni Campus Fesztiválon

A 2013/2014-es tanév legjobb 12 egyetemi labdarúgó csapata mérte össze tudását a debreceni Campus Fesztiválon, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében megvalósított országos kispályás labdarúgó döntőn. Az első helyet a Nyíregyházi Főiskola csapata nyerte el. A második helyet a Budapesti Corvinus Egyetem labdarúgói szerezték meg. Harmadik lett a Pécsi Tudományegyetem csapata.

2014. július 24., csütörtök 10:33

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Miskolcon csaptak össze az egyetemi rögbi srácai. A küzdelmes meccseket 4 nap önfeledt szórakozás előzte meg, mivel a rögbis fiúk az EFOTT fesztivál ideje alatt is azon voltak, hogy minél jobban megismertessék a fesztiválozókkal az általuk kedvelt olimpiai rögbi szakágat.

Telekom Egyetemi Labdarúgó döntő a debreceni Campus Fesztiválon

A debreceni Campus Fesztivál – a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében – ad otthont az országos kispályás labdarúgó döntőnek, ahol a 2013/2014-es tanév legjobb egyetemi labdarúgó csapatai játszanak majd egymással.

2014. július 21., hétfő 20:57

Egyetemista fociturné Tusványoson!

Egyetemista fociturné Tusványoson!

Július 22-27. között, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáboron belül rendezik meg az I. Tusványosi Finálét (TuFi).

2014. július 21., hétfő 08:19

Guiness-rekorderek indulnak Rotterdamba

Guiness-rekorderek indulnak Rotterdamba

Július 24. és augusztus 8. között rendezik meg a hollandiai Rotterdamban az EUSA játékokat. A játékokon a magyar kosárlabda és az evezős sportág egyaránt kiváló sportolókkal képviselteti magát, az evezősök között olimpikon és Guiness-rekorder is indul.

Birkózás - Sport - Szerelem - első női világbajnok birkózónőnk és edzője, egyben férje a SportPont Program vendége volt

Sastin Marianna világbajnok birkózó és férje, Völler Ákos a női szakág edzője volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program szombati vendége az EFOTT fesztiválon. A kiváló sportolónő a Civil Tér Színpadán elhangzó interjújában sportágválasztásáról, jövőbeli sportolói és tervezett civil karrierjéről, a családalapításról, valamint a gyermeknevelésben meglévő terveiről mesélt. A női szakág edzőjeként Völler Ákos a hazai női birkózás eddigi eredményeiről és a sportág jövőjéről szólt. A SportPont Program vendégei végül kisorsolták az SPP-hez csatlakozó hallgatók között a nyereményjáték záró díját a kerékpárt és a fődíjat, a páros Bayern München jegyeket - amely az utazást és a szállást is tartalmazza.

1. oldal / 4