MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Jelentős sportdiplomáciai eredmény  az öttusa és a cheer is ott lesz az egyetemi világbajnokságok programjában

A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságának döntése nyomán azonban végül az öttusa és a cheer sportág került ki győztesként.

2014. május 29., csütörtök 15:26

B33: Egyetemi finálé Kecskeméten

B33: Egyetemi finálé Kecskeméten

A B33 Decathlon Tour következő állomásán rendezik meg az Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Bajnokság döntőit május 31-én (szombaton), Kecskeméten.

2014. május 29., csütörtök 12:08

Ezen a hétvégén a diákoké a pálya

Ezen a hétvégén a diákoké a pálya

A felnőtt világkupa után és a válogató előtt 1 héttel ezen a hétvégén a fiataloké a pálya. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Országos Diákolimpiát, valamint Főiskolai és Egyetemi Bajnokságot szervez Sukorón.

Kiváló sporteredményeket hozott az Atlétikai MEFOB

A 100 m-es síkfutás bajnoka a hölgyeknél Kaptur Éva (a Szent István Egyetem /SZIE/ hallgatója) lett 11,48 másodperces futással, a férfiaknál Kádasi Zalán (az Eszterházy Károly Főiskola /EKF/ hallgatója) 10,54-es időeredménnyel.

Kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Életmű Díjakkal, Aranyplakettekkel és Hallgatói Díjakkal ismerte el csütörtökön (május 22-én) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) azoknak a szakembereknek és hallgatóknak a munkáját és tevékenységét, akik a felsőoktatás sportéletének népszerűsítéséért, annak eredményességéért a legtöbbet tették az elmúlt években.

Megvédi a TF a vándorserleget? Atlétika MEFOB a hétvégén

Idén is megrendezik a 2 napos szabadtéri atlétika versenyt, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokságot, 2014. május 24–25-én. A helyszín ismét a TF pálya, a Dr. Koltai Jenő Sportközpont lesz, Budapesten.

Kézilabdában a szegedi fiúk és az egri lányok a bajnokok

„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. Ez nem volt másképpen az egyetemi kézilabdázás életében sem, hiszen a Széchenyi István Egyetem házigazdaként fogadhatta az egyetemisták legrangosabb hazai seregszemléjén a legjobb női és férfi egyetemi csapatokat.

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.

Universiade sikerekről a Pécsi Konferencián

Magyarországi rendezésű sporteseményekről tartottak konferenciát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sporttudományi Társaság együttműködésében, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Birkózó Szövetség társrendezésében. A pécsi tudományos fórumon dr. Tóth Miklós MOB-alelnök, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Győrfi János osztályvezető is előadást tartott.

Ajándéktárgyakkal hívja sportolásra a hallgatókat a SportPont Program, amelynek Czene Attila lett a védnöke

Az összességében 600 millió forintból megvalósuló, a felsőoktatás sportéletét fejlesztő Sportiroda Hálózatról és a 2014-ben megújuló, 340.000 egyetemi, főiskolai hallgatót megszólító SportPont Programról (SPP) egyeztetett ma Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.

1. oldal / 3