MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Hatoscsatorna interjú - Jean Petitjean-díjban részesült a MEFS

A Hatos csatornán Paor Lilla műsorvezető és Takács Tibor szakértő beszélgetett prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi Főiskolai - Sportszövetség (MEFS) elnökével és dr. Székely Mózes főtitkárral a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által megítélt Jean Petitjean-díjról. A FISU legmagasabb szintű elismerését sportszervezetként a világon elsőként a MEFS-nek ítélték oda - korábban sportszervezet ilyen szintű elismerést még nem kapott.

2015. szeptember 01., kedd 01:33

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Az újonnan megalakuló Universiade Bajnokok Klubjáról prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökével, és a Klub alakuló ülésén egyhangúlag megválasztott elnökkel, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok Nagy Tímeával beszélget Fábián Barna, az MTVA Ma reggel című műsorának műsorvezetője.

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

Az Universiade bizonyítási lehetőség az Olimpiára, az egyetemek is egyre komolyabban veszik

Gwangjuban került sor 2015. július 4-14. között a XXIV. nyári Universiadera. Dobor Dezső a hazaérkezés után kérdezte dr. Székely Mózest, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkárát az eseményről és a tapasztalatokról.

2015. augusztus 07., péntek 13:11

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

Megvan a második magyar aranyérem a kazanyi vizes világbajnokságon, Cseh László szerezte 200 pillangón. Ez volt a magyar úszósport 25. vb-aranyérme. Cseh kereken 10 évvel ezelőtt nyerte eddig egyetlen vb-aranyát. Akkor 400 vegyesen nyert Michael Phelps távollétében.

Bronzérmes az úszó VB-n Kapás Boglárka, a MEFOB győztes ELTE hallgató

A kazanyi vizes világbajnokságon az 1500 méteres gyorsúszásban volt a keddi versenynap egyetlen magyar döntőse, és Kapás Boglárka (ELTE hallgató) kitartó úszással, a végén folyamatosan gyorsulva megszerezte a bronzérmet. Az utolsó száz előtt még negyedik volt, de végül két másodpercet vert a dán Lotte Friisre. Ő egyébként nem akárki, 2011-ben világbajnok volt.

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Sport határok nélkül – A legjobb kárpát-medencei csapatok csaptak össze Tusnádfürdőn

2014 után, immáron második alkalommal rendezték meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt Tusnádfürdőn. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt. A torna szervezői és a résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek.

Sport határok nélkül – Vedd fel a bajnokok ritmusát!

A 26. Tusványos keretén belül 2015-ben, immáron második alkalommal rendezik meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vesznek részt. A torna 2014-es fővédnökére Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat legendás játékosára együtt emlékeznek a szervezők és a döntőbe jutó legjobb nyolc csapat.

Befejeződött a 28. Nyári Universiade Gwangjuban

12 nap után helyi idő szerint kedden este kihunyt az Universiade lángja a koreai Gwangjuban a 2002-ben a labdarúgó világbajnokság idején ismertté vált stadionban. 21 sportágban, 37 helyszínen 146 ország közel 13000 egyetemista, főiskolás sportolója küzdött a 272 aranyéremért, összesen 2648 éremért. 

1. oldal / 19