MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 30., szerda 22:45

Dunai Regatta ismét - 2014. május 1.

Dunai Regatta ismét - 2014. május 1.

2014. május 1-jén rendezi meg az Antall József Tudásközpont a Dunai Regattát a Műegyetem rakparton. Az esemény keretében 5 hazai-, illetve 3 külföldi egyetem nyolcasa mérkőzik meg egymással. Sőt, az egyetemek sárkányhajó csapatai is vízre szállnak, a Parlamenttől indulva összeméri az erejét 8 felsőoktatási intézmény csapata. Az egész napos, ingyenes rendezvényen a Magyar Evezős Szövetség ergométeres versenyt is rendez az amatőr sportolók számára, amelyre majd a helyszínen lehet jelentkezni.

2014. április 29., kedd 08:58

TFSE, DEAC: egy lépés előre

TFSE, DEAC: egy lépés előre

Két sima meccsel kezdődött az egyetmi és főiskolai bajnokság négyes döntője. Némi meglepetésre a TF a második negyedtől egyértelműen uralta a szombathelyiek elleni találkozót. A másik meccsen a DEAC egyértelműen jobb volt, mint a tartalékos ELTE, s a végére fölényes győzelmet aratott.

2014. április 29., kedd 07:27

Lépéselőnyben a DEAC és a Közgáz

Lépéselőnyben a DEAC és a Közgáz

Debrecenben két női mérkőzéssel megkezdődött az egyetemi és főiskolai bajnokság négyes döntője. Az első összecsapás a két szomszédvár, a hazaiak és a tartalékos nyíregyháziak találkozója csupán egy negyeden át volt szoros és izgalmas. A Szeged és a Közgáz azonban igazi kőkemény ádáz harcot vívott egymással a győzelemért.

2014. április 28., hétfő 09:04

XIV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

XIV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

2014. április 23-án lezajlott a XIV. Egyetemkör Futás, amelyet a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete a Hallgatói Önkormányzat segítségével szervezett meg.

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.

A BME volt a legeredményesebb a 47. súlyemelő MEFOB-on

2014. április 26-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) rendezték meg a 2013-2014. tanévi Magyar Egyetemi és Főiskolai Súlyemelő Országos Bajnokságot. 34 fő indult el 13 felsőoktatási intézmény képviseletében.

Pécs tarolt a III. Egyetemes Labdajátékok Tornáján

2014. április 22-én zajlott le a III. Egyetemes Labdajátékok Tornája. A torna hallgatói kezdeményezésre jött létre, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az amatőr egyetemi sportolóknak.

Egyetemi sport hétvége Sidi Péterrel és Nagy Péterrel

Az utolsó áprilisi hétvége mozgalmasnak ígérkezik az egyetemi – főiskolai sport számára. Sportlövészetben, súlyemelésben, evezésben, aerobikban és testépítésben is összemérik tudásukat a hallgatók a MEFOB bajnoki címekért. Az események részletei a www.egyetemisport.hu weboldalon megtalálhatóak.

A férfi futsal bajnok: Miskolci Egyetem csapata

Idén április 22-23-án rendezték meg Pécsett a női-férfi Futsal Final Fourt. Színvonalas versenyt és nagyon nagy izgalmakat élhettek át a Lauber Dezső Sportcsarnokba kilátogatók. A hölgyek és a férfiak mezőnyében is izgalmas döntőket láthattak a nézők, amelyekben végül a Semmelweis Egyetem lányai és a Miskolci Egyetem fiai diadalmaskodtak. A díjakat Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó adta át.

Aerobik MEFOB: Diákolimpia Döntő, Fitnesz nap és Egyetemi – Főiskolai OB egy napon, a TF-en

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Aerobik Országos Bajnokságot és Diákolimpia Döntőt, valamint ezzel együtt a Fitneszaerobik Napot másodszor rendezi meg a a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából, a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakág (MAESZ) szakmai felügyeletével a Magyar Testnevelési Egyetem sportegyesülete (TFSE Aerobik Szakosztály). A bajnokságon az amatőrök is kipróbálhatják magukat és a profikkal együtt részt vehetnek egy jó kis aerobik órán, vagy a Fitnesz nap valamelyik programján április 26-án a TF atlétika csarnokában.

1. oldal / 4