MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. június 09., csütörtök 10:15

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja – Szeptember 20.

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja – Szeptember 20.

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (International Day of University Sport) legyen. 

Megújult a FISU vezetése, elismerték a magyarok munkáját

A svájci Lausanne-ban tartott közgyűlésén megválasztották a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságát és új elnökét, Oleg Matytsint (RUS) aki a 2015-2019 közötti időszakban szabja meg a sportot, kultúrát és oktatás összekötő élsport-szervezet irányvonalait. Az eseményen megjelent a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade-résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki átvette a FISU legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést az idén a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg. Akkor a díjat dr. Székely Mózes, MEFS főtitkár vehette át, aki újonc jelöltként a mostani tisztújításon 5 kontinens 128országának 54 szavazatát nyerte el. Dr. Frenkl Róbert 2003-ig volt tagja a FISU vezetésének, azóta az itthon is egyre növekvő ismeretségű magyar egyetemi sport most érte el legjobb eredményét, hiszen mindössze tíz voks hiányzott a megválasztáshoz. A prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök vezette magyar egyetemi sport szakmai munkájáról a küldöttek és a FISU vezetés is elismeréssel nyilatkozott.

Nemzetközi Önkéntes Programot indított a FISU

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség(FISU) 2015 júniusában hirdette meg Önkéntességi Programját, amellyel lehetőséget kívánt teremteni arra, hogy a diákok szerte a világban megtapasztalhassák milyen az önkéntes munka egy Egyetemi Világbajnokság, nemzetközi sportrendezvények megszervezésének, fejlesztésének, kommunikálásának támogatásában.


 

Hatoscsatorna interjú - Jean Petitjean-díjban részesült a MEFS

A Hatos csatornán Paor Lilla műsorvezető és Takács Tibor szakértő beszélgetett prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi Főiskolai - Sportszövetség (MEFS) elnökével és dr. Székely Mózes főtitkárral a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által megítélt Jean Petitjean-díjról. A FISU legmagasabb szintű elismerését sportszervezetként a világon elsőként a MEFS-nek ítélték oda - korábban sportszervezet ilyen szintű elismerést még nem kapott.

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

Egyedülálló nemzetközi elismerést kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) legmagasabb szintű elismerését a „Jean Petitjean” díjat adományozta tegnap a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS). Korábban ezt a kitüntetést még egyetlen nemzet sportszervezete sem nyerte el. Az elismerést a FISU elnöke, Claude-Louis Gallien adta át a szervezet kétévente megrendezésre kerülő Gála ünnepségén Gwangjuban, dr. Székely Mózesnek, a MEFS főtitkárának, aki a ma kezdődő 28. Nyári Universiadéra érkezett Dél–Koreába.

Megérkezett a 2015. évi Nyári Universiadéra, Gwangjuba a FISU elnöke

Claude-Louise Gallient, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnökét, 2015. június 27-én a Gwangju Universiade Szervező Bizottságának (GUOC) tagjai fogadták a nemzetközi reptéren Dél-Koreában. A 28. Nyári Universiadéra érkező sportvezető első hivatalos programjaként küldöttségvezetők találkozóján vesz majd részt. A FISU főtitkára, Eric Saintrond a megnyitó ünnepségre és az Universiade előkészületeire való tekintettel már 2015. június 24-én megérkezett Gwangjuba.

Kisorsolták az egyetemi válogatott csapatok ellenfeleit a Nyári Universiadén

Az április 12-14 közötti időszakban az idei Nyári Universiade helyszínén, Gwangjuban zajló csapatvezetői értekezleten és hivatalos helyszíni szemlén a részt vevő országok küldöttei megtekintik a sportlétesítményeket, valamint a csapatok szálláshelyét, az Universiade Falut. A Szervező Bizottság beszámol az előkészületekről, részletesen tájékoztatja a jelenlévőket az akkreditáció folyamatáról, az étkezés, szállítás, egészségügyi ellátás terveiről. A MEFS képviseletében dr. Székely Mózes főtitkár és Kovács György főtitkár-helyettes vesz részt az értekezleten.

Magyarország nemzetközi egyetemi fórumot rendezne

Ma délután dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára átvette dr. Székely Mózestől a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnökétől, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkárától és Mocsai Lajostól az újonnan megalakult Testnevelési Egyetem (TF) rektorától a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2018-as fórumának rendezési jogára beadott pályázat egy másolatát.

1. oldal / 6