MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Budapesti Egyetemi Atlétikai Club

Web: www.beac.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
2016. augusztus 05., péntek 10:02

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

Az ELTE és a BEAC közös 118 éves sporttörténelmét bemutató „BEAC-Az elsők” című vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg.

Európa legjobb csapatai csaptak össze az ELTE sporttelepén

Eb-lázban ég az egész kontinens, melyből az egyetemisták is aktívan kivették a részüket, ugyanis az ELTE és a BEAC a két évvel ezelőtti Mini VB sikerein felbuzdulva idén július 2-án, a francia Európa-bajnokság jegyében kispályás labdarúgó tornát rendezett „ELTE-BEAC Mini Eb” címmel. Az esemény célja az egyetemi sport és a labdarúgás népszerűsítése, valamint a vizsgaidőszak végeztével a hallgatók aktivizálása volt.

2016. április 28., csütörtök 16:49

Régi-új olimpiai bajnok a BEAC-ban!

Régi-új olimpiai bajnok a BEAC-ban!

Nagyszabású rendezvénnyel készül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) a magyar sport napjára. A május 6-i rendezvényen az egyetem köszönti a riói olimpiára készülő hallgatóit, és egyben megnyitja a klub történetét bemutató, „BEAC – Az elsők” című kiállítást. A BEAC ennek keretében rehabilitálja az 1956-ban olimpiát nyerő egykori kardvívóját, Hámori Jenőt, a klub elfeledett bajnokát.

Sport határok nélkül – A legjobb kárpát-medencei csapatok csaptak össze Tusnádfürdőn

2014 után, immáron második alkalommal rendezték meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt Tusnádfürdőn. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt. A torna szervezői és a résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek.

Sport határok nélkül – Vedd fel a bajnokok ritmusát!

A 26. Tusványos keretén belül 2015-ben, immáron második alkalommal rendezik meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vesznek részt. A torna 2014-es fővédnökére Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat legendás játékosára együtt emlékeznek a szervezők és a döntőbe jutó legjobb nyolc csapat.

A Szent István Egyetem hallgatói nyerték meg a Rögbi MEFOB-ot

Gödöllő városában 2015. július 23-án indul az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokság (7-es Rögbi EEB), ahol megmérettetik magukat az idei Rögbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság győztesei, a Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói is.

A Rögbi MEFOB V. fordulója ismét átrendeződést hozott

Utolsó alapszakaszi fordulóját zárta a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által június 13-án rendezett V. Egyetemi rögbi forduló átrendezte a bajnokság állását.

Pécsett szombaton átrendeződött a Rögbi MEFOB állása

A Pécsi Tudományi Egyetem (PTE) június 6-án rendezte meg a IV. Egyetemi rögbi fordulót. A tornán a hazai gárdán kívül, további két csapat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Szent István Egyetem (SZIE) átékosai mérték össze tudásukat. A csapatvezetők több tényezőt is figyelembe vettek a torna elkezdése előtt, végül körmérkőzéssel dőltek el a helyezések és a pontok. A legeredményesebbnek a gödöllőiek bizonyultak, 12:33 arányban a pécsieket, 7:49-re a szegedieket múlták felül. Mivel a PTE hallgatói az SZTE-től 5:33-as vereséget szenvedtek, a harmadik helyen zártak.

2015. május 11., hétfő 10:37

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Kiélezett, végletekig izgalmas döntőket játszottak a csapatok a 2014/2015-ös Futsal Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes tornáján az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bogdánfy úti sporttelepén, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) pályáján. Az elsőséget a férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a hölgyeknél pedig a Debreceni Egyetem (DE) csapata szerezte meg.

II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája

Kispályás labdarúgásban a Budapesti Corvinus Egyetem, kosárlabdában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), teniszben pedig Szent István Egyetem csapata szerezte meg az elsőséget vasárnap a II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján.

1. oldal / 9