MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Folytatódik az MLSZ és MEFS labdarúgó bajnoksága

A 2014/15-ös tanévben tovább folytatódik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös, kispályás labdarúgó bajnoksága, amely az előző szezonban is nagy sikert aratott a hallgatók körében.

Magyar siker született a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságon

Az ólomsúlyú magyar bajnok Nagy Péter (Edutus Főiskola) szakításban 182 kilogrammal, lökésben pedig 216 kilogrammal lett első, így 398 kg-os eredménnyel összetettben is aranyérmet szerzett a súlyemelők thaiföldi Egyetemi Világbajnokságának mai zárónapján.

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

2014. december 01., hétfő 20:54

Jeles nap az egyetemi sport számára

Jeles nap az egyetemi sport számára

2014. november 29-én a frissen átadott újbudai sportkomplexum, a Tüskecsarnok adott otthon Magyarország első Egyetemi Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star Gálájának. Az Egyetemi Kelet-Nyugat összecsapását egy sporttörténelmi hír bejelentése követte: 2017-ben az Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságát a Miskolci Egyetem és Miskolc városa rendezheti meg.

Advent első vasárnapján indult el az egyetemi futsal bajnokság

A 2013/2014-es szezont követően idén már második alkalommal írt ki egyetemi futsal bajnokságot az MLSZ Budapesti Igazgatósága, régi nevén a BLSZ. A 2014/15-ös versenykiírás szerint a csapatok tornarendszerben játszanak egymással, majd a legjobb négy csapat, tiszta lappal egy nagyszabású Final Four lebonyolítású döntőn mérkőzik meg a legjobb egyetemi csapat címért. A lebonyolításnak köszönhetően az utolsó fordulóig nyitott marad a bajnokság.