MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Universiade-kisfilm Budapestről - a kulisszák mögött (videóval)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit köszöntő ünnepélyes díjátadóján láthatta először a hazai közönség a Budapesti Universiade kisfilmet, amelyet még nyáron, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában mutattak be.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Sportágválasztó: Simicskó István is népszerűsítette a SportPont Programot

A Sportágválasztón több mint 90 sportág díjmentesen kipróbálható a Maglódi úton. Rengeteg gyermek, érdeklődő, sportoló. Fantasztikus hangulat. A rendezvényen hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.

Nagy Sportágválasztó: Olimpikonok a MEFS standjánál

Nincs minőségi felsőoktatás minőségi sport nélkül: kiváló sportemberek, olimpiai érmesek is megjelennek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség standjánál pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X., Maglódi út 12/A).

Ismét sportágak özöne a Budapesti Nagy Sportágválasztón hangszerek zsongásával spékelve

Május 24-25-én ismét több száz hangszert próbálgathatnak mindazok, akik ellátogatnak a Budapesti Nagy Hangszerválasztóra (a Nagy Sportágválasztó társrendezvényére). Gitárok, basszusgitárok, dobok és egzotikus ütőhangszerek, vonós, fúvós, billentyűs hangszerek, DJ eszközök, valamint erősítők sokasága között, szakemberek segítségével tájékozódhatnak a zenét tanulni vágyó gyermekek és szüleik egyaránt. A zenetanulásról és a zenei táborokról is információkhoz juthatnak az érdeklődők, hiszen jelen lesz az idén 20 éves Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor több tanára, a Banda Tábor szervezői, illetve a tavalyi év végén nemzetközi innovációs díjat nyert BaccordLOGic zeneoktatási rendszer megalkotója. A programot számos hangszerbemutató és a Rockforce nevű – gyermekekből álló – de profi zenészeket is ámulatba ejtő produkciója színesíti majd.

Risztov Éva az idei Úszó MEFOB-on

Csütörtök este hirdették ki a Sportcsillagok gálaestjén a 2012-es év legjobb sportolóit, edzőit, szövetségi kapitányait.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.