MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 30., hétfő 15:23

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

16 felsőoktatási intézmény 220 hallgatója küzdött meg idén a judo sportág egyetemi bajnoka címért Budapesten, a Tüzér utcában, vasárnap. A legnagyobb létszámú csapatot ez évben a csapatverseny győztese, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a csapat ezüstérmet megkaparintó Testnevelési Egyetem állította ki. A harmadik helyet csapatban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték meg. 

2015. szeptember 09., szerda 06:57

Támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Új, az élsportolók egyetemi tanulmányait támogató mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem. A program a jövőben még vonzóbbá teheti Miskolcot az élsportoló fiatalok körében, függetlenül attól, hol élnek.

A történelmi labdafeldobás Mozambik ellen

Evezés

Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt döntő a normál súlyú kormányos nélküli kettes volt. Ebben a Simon Béla-Juhász Adrián egyetemi világbajnok kettes képviselte a magyar színeket, akik végül megszerezték Magyarország első aranyérmét Gwangjuban.

2015. július 04., szombat 22:13

Holnap megkezdik versenyzésüket az evezősök

Holnap megkezdik versenyzésüket az evezősök

Holnap megkezdik versenyzésüket az evezősök, a judósok, szurkolhatunk a mindig vidám kosaras lányainknak. Műugrásban is érdekeltek leszünk, érem várománnyal Gondos Flóra részéről. Ryan Sheppard folytatja szereplését, és reméljük a női vízilabda válogatott győzni fog az ausztrálok ellen…Férfi párbajtőrözőink és női tőrözőink is pástra lépnek…
Lesz mire figyelnünk… Jó éjszakát mindenkinek, holnap újra jelentkezünk!

Hat judós tart az Universiadéra és mind csodákra számít

A 28. Nyári Universiadéra július 3 és 14 között a koreai Gwangjuban kerül sor. A magyarok 13 sportágban indulnak, köztük a judoban hat versenyzővel.

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

2014. november 28., péntek 18:58

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

2014. november 30-án, vasárnap újra a tatamira léphetnek az egyetemisták, hogy eldöntsék, ki a legjobb judós az egyetemi életben. A 2014-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságot a budapesti BHSE Küzdősport Centrumban rendezi a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Judó Szövetség (MJSZ) 11 órától.

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

1. oldal / 5