MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok

Deák-Nagy Marcell (SZIE)A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tanévenként meghirdeti a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB), melyeknek célja, hogy eldöntsék a bajnoki címeket, a hallgatók körében népszerűsítsék a meghirdetett sportágakat, illetve elősegítsék a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) és az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) versenyekre (Universiade, egyetemi világbajnokságok és Európa-bajnokságok) történő kiválasztását a sportolóknak.

Futsal MEFOB 2012A bajnokságokat felsőoktatási intézmények, kisebb számban sportegyesületek ren­dezik pályázat alapján, együttműködve az  illetékes országos és helyi sportági szakszövetségekkel. A pályázatokat a MEFS bírálja el és szakmailag koordinálja. A versenyeken azok a sportolók vehetnek részt, akik a verseny időpontjában valamely felsőoktatási intézmény hallgatói.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok sportágait a MEFS Versenysport Bizottságának javaslata alapján a MEFS Elnöksége állapítja meg.

 

MEFOB sportágak

Aerobic

Mountain-bike

Asztalitenisz

Országúti kerékpár

Atlétika

Rögbi

Atlétika – Félmaraton

Röplabda

Birkózás

Sakk

Duatlon

Sportlövészet

Evezés + ergométer

Strandkézilabda

Fallabda

Strandröplabda

Falmászás

Sí – snowboard

Fitness

Súlyemelés

Floorball

Tájfutás

Futsal (4+1 teremlabdarúgás)

Tenisz

Jégkorong

Terepduatlon

Judo

Tollaslabda

Kajak-kenu

Torna

Kézilabda

Triatlon

Kick-boksz

Úszás

Kosárlabda

Vívás

Labdarúgás

 

 

Cseh László (BME)Az elmúlt évek statisztikái alapján MEFOB versenyeken évente kb. 3500 versenyző vesz részt. Ez kifejezetten az egyetemi élsportot jelenti. Ahol az adott sportág lehetővé teszi amatőr versenysport kategória indítását is, természetesen a MEFS támogatja az amatőr sportolók bekapcsolódását is az eseménybe. Korábbi egyetemi bajnokok között találjuk Risztov Évát, Gyurta Dánielt, Cseh Lászlót, Deák-Nagy Marcellt, Nagy Pétert vagy Magát Krisztinát is. A MEFS stratégiai célja a MEFOB versenyrendszer szakmai színvonalának további erősítése.

 

 

Utoljára frissítve: 2013. január 08., kedd 09:55