MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. szeptember 08., csütörtök 14:33

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja - sajtótájékoztató

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja - sajtótájékoztató

Szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává (International Day of University Sport) nyilvánította 2015 novemberében az UNESCO. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban és arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Sajtótájékoztatón felszólalt Prof. Dr. Kiss Ádám (MEFS elnöke), Gulyás Tibor (HÖOK elnöke), Nagy Tímea (UBK elnöke). 

A magyar csapatban Matyasovszki (SZTE) érme csillogott a legszebben 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon (Poznan, Lengyelország)

Nem volt jó hétvégéjük az evezős EVB magyar résztvevőinek, hiszen a várakozásokkal ellentétben csak egyetlen magyar érem született Matyasovszki Dániel (SZTE) jóvoltából, aki a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében bronzérmes lett az olasz Gherzi és a lengyel Kowalski mögött.

2016. szeptember 05., hétfő 14:45

Híres vándoraink: Sivadó, Magyar, Berki

Híres vándoraink:  Sivadó, Magyar, Berki

Dicsőség az egyetemi sportnak:  az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián tornászról, az egri Eszterházy Károly Főiskola diplomásáról, nevezik el a lólengés egyik elemét, amelyet a jövő évtől már beilleszthetnek a férfi tornászok gyakorlataikba.

9000 kilométert utazik az egyetemi vb-re Sebők Benedek (SZTE)

Először vesz részt versenyzőként a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságon (Kuala Lumpur, Malajzia) Sebők Benedek, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves kereskedelem-marketing szakos hallgatója. A szegedi Vidux Tisza Squash SE 23 éves sportolója hétfőn (szeptember 05.) játszotta első mérkőzését.

2016. szeptember 05., hétfő 09:58

2016-ban is „Szabad a sport!”

2016-ban is „Szabad a sport!”

Idén is a BEAC sportágválasztójával, az ELTE Sport7-tel indul az egyetemi sportszezon az ELTE-n. Szeptember 12-16. közötti sportágválasztó kiváló alkalmat teremt arra, hogy az érdeklődők megismerkedjenek az ELTE-s sportolási lehetőségekkel.

Olimpikonunk és 6 magyar éremesélyes a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon

2016. szeptember 4-6. között rendezik meg a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Poznanban, ahol 15 magyar egyetemista résztvevőnek is szurkolhatunk.

1. oldal / 107