MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Május közepén ismét Eger lesz a triatlon fővárosa

2015. május 16-án, szombaton immáron ötödik alkalommal rendezik meg a mára hagyománnyá váló Triatlon Fesztivált, amelynek részeként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából az AGRIA Kerékpár és Triatlon Klub megszervezi a 2015-ös Triatlon Egyéni és Csapat MEFOB-ot (Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság). Az eseményen jelen lesz a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a MEFS főtitkára, dr. Székely Mózes.

2015. április 28., kedd 23:59

Célozd be az aranyérmet!

Célozd be az aranyérmet!

Célra tarts és légy Te az egyetemi bajnok! A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Központi Sportiskola Sportegyesület Sportlövő szakosztálya Sportlövő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) szervez. A versenyt a SportTFever Sportnapon rendezik meg május 14-én, a Testnevelési Egyetemen.

2015. április 28., kedd 23:36

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

Egyetemi hallgatók, oktatók, dolgozók és középiskolás diákok is részt vettek 2015. április 22-én, a nagy hagyományokkal rendelkező futóversenyen, a XV. Egyetemkör Futáson. A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet, továbbá a Hallgatói Önkormányzat munkatársai által szervezett eseményen összességében 2 km-t tett meg az este 18.00 órakor induló mezőny.

2015. április 28., kedd 22:45

Futsal MEFOB döntő májusban

Futsal MEFOB döntő májusban

2015. május 7-8-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szervezik meg a Futsal Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) döntőjét. A MEFS által 2014/15. tanévben meghirdetett női-férfi Futsal MEFOB célja a bajnoki cím eldöntése mellett a hallgatók körében a sportág népszerűsítse és a további versenyekre történő kiválasztás elősegítése.

A Dunai Regatta győztese sárkányhajóban a Széchenyi Egyetem, nyolcasban a Harvard

Szombaton, a Budapesten rendezett Dunai Regattán a sárkányhajósók versengését a Széchenyi István Egyetem (SZE) csapata nyerte meg. Az evezős nyolcasok versenyében másodikként szintén a győri SZE csapata ért célba a győztes, amerikai Harvard Egyetem csapata mögött. A sárkányhajósoknál a Műszaki Egyetem és a Testnevelési Egyetem együttese végzett dobogós helyen, míg a nyolcasok mezőnyében az amerikai Princeton egyetem csapata lett a bronzérmes és a Corvinus Egyetem gárdája a négycsapatos döntőben a negyedik.

2015. április 28., kedd 17:46

Elindult a B33 MEFOB

Elindult a B33 MEFOB

Tíz női és tizennégy férfi csapat részvételével a Tücskecsarnokban tartották meg a B33 Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) I. fordulóját, ahol első körben a férfiak mezőnyében az USC Szeged, míg a hölgyeknél a TFSE szerezte meg a győzelmet. A versenysorozat célja a 2015. évi egyetemi - főiskolai B33 kosárlabda bajnoki cím, vagyis a B33 MEFOB győztes, valamint a további helyezések eldöntése mellett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által elindított 3 a 3 elleni játék (3x3) széles körben történő megismertetése, a sportág népszerűsítése és általa a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek, valamint a Diák Sport Egyesületek közötti kapcsolat erősítése.

Tollaslabda MEFOB-ot nyert a Pécsi Tudományegyetem csapata

A 2015-ös Tollaslabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB) a tavalyi évhez hasonlóan a házigazda Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) kívül két másik egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatai jelezték még indulási szándékukat. A pécsi egyetemisták a bajnokság során magabiztosan meneteltek az aranyérem felé.

2015. április 28., kedd 16:18

Május utolsó két napja az atlétikáé

Május utolsó két napja az atlétikáé

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Magyar Atlétikai Szövetség és a Testnevelési Egyetem (TF) Atlétika Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) szervez május 30-31-én.

2015. április 24., péntek 07:25

Mutasd magad!

Mutasd magad!

Május 9-én a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség (IFBB) megrendezi a Testépítő és Fitnesz Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

2015. április 24., péntek 06:48

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Április 19-én igazán tavaszias vasárnapon folytatódott a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB).  Az őszi fordulóról a Debreceni Egyetem (DE) csapata tért haza győztesként, de ez nem szegte kedvét a többi csapatnak és a szegedi fordulón megmutatták, hogy keményen meg kell idén küzdeni a bajnoki címért.

1. oldal / 3