MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 27., péntek 19:46

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre (SZIE) látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke prof. dr.Kiss Ádám. A sportvezetőket, Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta. Az EUSA elnökének második hivatalos programjának apropóját, a csütörtöki MEFS által diplomaták, konzulensek és külügyi képviselők körében rendezett fogadás után, a nyáron rendezendő Európai Egyetemek Rögbi Bajnoksága adta.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

2015. február 19., csütörtök 20:05

Evezés víz nélkül

Evezés víz nélkül

Február utolsó napján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Magyar Evezős Szövetség, Vízisport Csodasport Kft. és a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub ismét megrendezi az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). A bajnokságnak idén is a Széchenyi István Egyetem sportcsarnoka ad otthon.

2015. február 18., szerda 15:37

Frizbi bajnokság?!

Frizbi bajnokság?!

Igen!

Frizbiztél már? Na és versenyszerűen? Most nem csak megnézheted, hogy néz ki egy ilyen játék a strand partjain kívül, de akár ki is próbálhatod és tesztelheted, hogy milyenek a reflexeid. Gyere el 2015. március 28-án a Tüskecsarnokba, ahol első alkalommal mutatkozik be a MEFOB-ok világában, a hazánkban egyelőre kevésbé ismert frizbi sportág!

2015. február 18., szerda 12:29

Adj mattot!

Adj mattot!

Ébreszd fel magad a téli tespedésből és mozgasd meg az agytekervényeidet! 2015 március 7-én újra sakk-mattot adhatsz egyetemi, főiskolai társaidnak a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

2015. február 18., szerda 09:09

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Túl vagyunk a 2015-ös Vízilabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) első fordulóján, amelyet a Nyéki Imre Uszodában tartottak február 14-15-én. A harmadik alkalommal megrendezett, idén két fordulóssá bővülő, MEFOB egyetemi vízilabda csapatai igazán szoros és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a közönséget.

Első alkalommal startol a váltófutó egyetemi bajnokság sorozat

Először indul útjának a váltófutó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) három állomásos sorozata 2015-ben. Előző években a váltófutó bajnokságot az egyetemisták, főiskolások számára a Miskolc – Eger távon rendezett Szarvasűzők elnevezésű versenyen rendezték meg, idén azonban rendhagyó módon három állomásos sorozattá alakult a MEFOB.

A Miskolci Egyetem vendége volt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

Az elmúlt napokban Magyarországon járt az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) sportigazgatója. A 2017-ben Kosárlabda Egyetemi EB-t rendező Miskolci Egyetemre is ellátogató Patrik Perosát Miskolcon dr. Deák Csaba kancellár fogadta.

Sport határok nélkül – Nyilasi Tibor a KEK fővédnöke

Az ELTE és a BEAC 2015. március 5-7. között hatodik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A torna fővédnöke többek között prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

Világkupán Knoch Viktor szerezte meg Magyarország első koris aranyérmét

500 méteren a leggyorsabbnak bizonyult és ezzel beírta magát a sporttörténelembe Knoch Viktor hétvégén a rövidpályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tanuló, 2 éve a 2013-as Universiadén csapattársaival Béres Bencével (SE) Burján Csabával (ELTE) és Oláh Bencével (SE) gyorskorcsolya váltóban aranyérmet szerző 25 éves hallgató a sportág első magyar vk-győztese.

1. oldal / 2