MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Magyarország nemzetközi egyetemi fórumot rendezne

Ma délután dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára átvette dr. Székely Mózestől a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnökétől, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkárától és Mocsai Lajostól az újonnan megalakult Testnevelési Egyetem (TF) rektorától a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2018-as fórumának rendezési jogára beadott pályázat egy másolatát.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

Megtartották az 1. Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát

Január 28-án közel száz résztvevővel zajlott az ELTE Sportiroda által szervezett első Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferencia, az ELTE Bölcsészettudományi Karának tanácstermében. A konferencia a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával országszerte közel minden egyetemen és főiskolán létrejött intézményi sportirodák vezetőit, munkatársait hívta közös gondolkodásra. 

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Balog Zoltán miniszter nyitotta meg az év legsportosabb fesztiválját, az EFOTT-ot

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg ma az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye. Az év legsportosabb fesztiváljának megnyitóján a Felsőoktatási és Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Dr. Székely Mózes az egyetemi sportélet fejlesztésének támogatásáért köszönetet mondva, az Universiade győztesek fotóit tartalmazó képet, valamint SportPontos ajándékcsomagot adott át a miniszternek. A felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SPP-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósítja meg a MEFS és a HÖOK.

Szekeres Pál kézbe vehette Aranyplakett kitüntetését

A mai napon vette át Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a MEFS „Egyetemi sportért” Aranyplakett díját, amelyet az egyetemi sport elismerése és népszerűsítése terén végzett munkájáért kapott.

Kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Életmű Díjakkal, Aranyplakettekkel és Hallgatói Díjakkal ismerte el csütörtökön (május 22-én) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) azoknak a szakembereknek és hallgatóknak a munkáját és tevékenységét, akik a felsőoktatás sportéletének népszerűsítéséért, annak eredményességéért a legtöbbet tették az elmúlt években.

Ajándéktárgyakkal hívja sportolásra a hallgatókat a SportPont Program, amelynek Czene Attila lett a védnöke

Az összességében 600 millió forintból megvalósuló, a felsőoktatás sportéletét fejlesztő Sportiroda Hálózatról és a 2014-ben megújuló, 340.000 egyetemi, főiskolai hallgatót megszólító SportPont Programról (SPP) egyeztetett ma Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.

Új KMR Sportiroda pályázat állami intézményeknek

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiírta a Közép-magyarországi régióban működő állami intézmények számára a 2014-es KMR Sportiroda pályázat. Az idén 67 millió forint keretösszegű pályázat továbbra is az intézményeken belüli integrált sportirodák fejlesztését, ahol ilyen nem működik, a létrehozását kívánja támogatni.  E mellett a pályázat célja fenntartható sportolási lehetőségek, sportesemények beindítása, továbbá az élsportolóknak szóló mentorrendszer kialakításának támogatása. A MEFS számít rá, hogy az országban már 18 helyen elindult sportiroda hálózatba a pályázat  további nagy állami intézmények kapcsolódnak be, ezen keresztül a Hajóst Alfréd tervben megfogalmazott tervek megvalósításához is hozzájárul.

1. oldal / 3