MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Korábbi Universiade résztvevők a mezei futó ob győztesei

Korábbi universiade-résztvevők sikerét hozta a november 26-án Szentendrén megrendezett mezei futó országos bajnokság. A férfiaknál a Londonban is szereplő Minczér Albert, míg nőknél Papp Krisztina győzött. A két győztes egyetemi sportban is aktív résztvevők voltak a korábbi években. Papp a 2007-es bangkoki Universiadén volt tagja a magyar csapatnak, Minczér pedig 2007 mellett 2011-ben is indult az olimpia utáni második legnagyobb világeseményen.

2012. november 30., péntek 23:02

Hóóórukk Téli Tábor Chopokon

Hóóórukk Téli Tábor Chopokon

Ha a hidegben a meleget, a melegben a hideget keresed, szereted a téli sportokat és az underground könnyűzenét, akkor neked a szól a SportPont Program téli tábora 2013. január 31. és február 4. között a Chopok északi és déli oldalán!

Jubileumi, 20. Regionális Sporttalálkozó a Pannon Egyetemen

2012. november 10-én a veszprémi Pannon Egyetem volt a házigazdája a 20. jubileumi Regionális Sporttalálkozónak, melyen négy egyetem hallgatói és oktatói csapatai több sportágban (kispályás labdarúgás, mix kosárlabda, tenisz, mix röplabda és teke) mérkőztek meg a fair play szabályait betartva. A barátságos versengést húsz esztendő óta minden évben megrendezik felváltva Sopronban, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.

Joó Abigél és Csoknyai László is országos egyetemi bajnok

Tatamira lépett a magyar judosport élvonala is a szombaton megrendezett egyetemi-főiskolai judo bajnokságon. Az egyetemi bajnokság 174 indulóval és 26 résztvevő intézménnyel az idei év legnagyobb létszámú judoeseménye volt hazánkban. A mezőnyben köszönthették a szurkolók az olimpiai ötödik Joó Abigélt, a londoni résztvevő Csoknyai Lászlót, az U23-as bajnok Kiss Norbertet, és az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencét is. Bemutató mérkőzésen dr. Kovács Antal, a magyar judosport első, és eddig egyetlen olimpiai bajnoka és az Universiade bronzérmes Bor Barna is megmérették magukat a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) küzdősport centrumában.

Tarolt a Corvinus a 2012-es Egyetemi Sakkbajnokság rangos mezőnyében

Sok résztvevő és magas színvonalú mezőny fogadta az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Sakkbajnokságon résztvevőket, melynek az ELTE-BEAC adott otthont november 23-án. Az ELTE Természettudományi karának épületében a több mint hatvanfős mezőnyben két nemzetközi nagymester, három nemzetközi mester, három női nemzetközi mester és hat FIDE mester is asztalhoz ült. Mind az egyéni versenyekben, mind a csapatversenyben a Corvinus Egyetem állhatott a dobogó legfelső fokára. Férfiaknál Balog Imre nagymester megvédte tavalyi bajnoki címét, a nőknél Göcző Melinda bizonyult a legjobbnak.

Több mint bajnokság! V. Egyetemista Futsal Torna Sepsiszentgyörgyön

November első hétvégéjén került sor az V. Egyetemista Futsal Tornára, melyet Sepsiszentgyörgyön rendeztek meg. A torna része a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának. Sepsiszentgyörgy mellett decemberben Székelyudvarhely, márciusban Budapest, áprilisban pedig Révkomárom rendezi meg saját tornáját. Ezen programok a futsal népszerűsítését, a sportág fejlődését kívánják segíteni, e mellett élő és összetartó magyar értelmiséget szeretnének kovácsolni a fiatalokból.

Cseh, Risztov, Sors és Verrasztó is indult az Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Nem túlzás állítani, hogy aki szombaton délelőtt kilátogatott a Császár-Komjádi Béla Uszodába, az úszósportág világklasszisaival találkozhatott az idei Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. Az olimpiai bajnok Risztov Éva, a londoni bronzérmes, 2011-ben háromszoros Universiade győztes Cseh László, a paralimpiai bajnok Sors Tamás, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn, továbbá Bernek Péter, Biczó Bence, Pulai Bence és Takács Krisztián egyaránt megméretették magukat a mezőnyben. A Cseh Lászlóval felálló BME uralta a mezőnyt, hat aranyéremmel nyerték a csapatversenyt.

2012. november 15., csütörtök 21:13

Mikulás Kupa ergométeres bajnokság

2012. december 7-én a Pannon Egyetem ismét megrendezi az immár hagyományosnak számító Mikulás Kupa elnevezésű evezős ergométeres versenyét. A résztvevő csapatoknak a maratoni távot kell teljesíteniük.

A szervezők 5 fős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből. További részletek a letölthető versenykiírásban.

Felhívás: változik a Tollaslabda MEFOB időpontja

A Tollaslabda MEFOB szervezőivel, valamint a Magyar Tollaslabda Szövetséggel folytatott egyeztetéseket követően a 2012/2013 tanévi verseny megrendezését - az éves versenyprogramhoz való ideális igazítás érdekében - a korábbi évekhez hasonlóan 2013 tavaszán fogjuk megrendezni.

1. oldal / 2