MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Pécsi Tudományegyetem

Web: www.pte.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Strandkézilabdában idén a KRE lányai és ismét a BME fiai jeleskedtek

Alig két héttel azután, hogy a tengerparti Lloret de Mar-ban a magyar női strandkézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, a felsőoktatásban tanuló kézisek a Velencei-tavi EFOTT fesztivál nyárias melegében mérték össze tudásukat.

A Szent István Egyetem hallgatói nyerték meg a Rögbi MEFOB-ot

Gödöllő városában 2015. július 23-án indul az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokság (7-es Rögbi EEB), ahol megmérettetik magukat az idei Rögbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság győztesei, a Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói is.

2015. július 05., vasárnap 17:27

Újabb magyar érem az Universiadén

Újabb magyar érem az Universiadén

A 28. Nyári Universiaden a koreai Gwangjuban ma a férfi párbajtőr egyéniben négy magyar állt pásta.

A Rögbi MEFOB V. fordulója ismét átrendeződést hozott

Utolsó alapszakaszi fordulóját zárta a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által június 13-án rendezett V. Egyetemi rögbi forduló átrendezte a bajnokság állását.

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.

Pécsett szombaton átrendeződött a Rögbi MEFOB állása

A Pécsi Tudományi Egyetem (PTE) június 6-án rendezte meg a IV. Egyetemi rögbi fordulót. A tornán a hazai gárdán kívül, további két csapat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Szent István Egyetem (SZIE) átékosai mérték össze tudásukat. A csapatvezetők több tényezőt is figyelembe vettek a torna elkezdése előtt, végül körmérkőzéssel dőltek el a helyezések és a pontok. A legeredményesebbnek a gödöllőiek bizonyultak, 12:33 arányban a pécsieket, 7:49-re a szegedieket múlták felül. Mivel a PTE hallgatói az SZTE-től 5:33-as vereséget szenvedtek, a harmadik helyen zártak.

2015. június 07., vasárnap 19:14

Szombathelyi győzelem a Labdarúgó MEFOB-on

Szombathelyi győzelem a Labdarúgó MEFOB-on

A Labdarúgó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) idén a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezte meg 2015. május 19-20-án. A szombathelyi döntőben négy intézményi csapat mérte össze tudását, sorsolás alapján vívva az elődöntőket a szombathelyi Király Sportlétesítmények kitűnő talajú pályáján. 

Idén 64%-al többen neveztek a Triatlon MEFOB-ra

Az V. Egri Triatlon Fesztiválon megrendezett 2015-ös Triatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a férfiaknál 30 versenyző küzdött, míg a nőknél 11 versenyző állt a rajtvonalhoz.

Tollaslabda MEFOB-ot nyert a Pécsi Tudományegyetem csapata

A 2015-ös Tollaslabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB) a tavalyi évhez hasonlóan a házigazda Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) kívül két másik egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatai jelezték még indulási szándékukat. A pécsi egyetemisták a bajnokság során magabiztosan meneteltek az aranyérem felé.

2015. április 24., péntek 06:48

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Április 19-én igazán tavaszias vasárnapon folytatódott a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB).  Az őszi fordulóról a Debreceni Egyetem (DE) csapata tért haza győztesként, de ez nem szegte kedvét a többi csapatnak és a szegedi fordulón megmutatták, hogy keményen meg kell idén küzdeni a bajnoki címért.

1. oldal / 11