MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a magyar karate egyetemi válogatott

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a két nap múlva kezdődő 6. Európai Egyetemek Karate Bajnokságán induló magyar csapat. Hazánk első ízben ad otthont egyetemi Európa-bajnokságnak, ahol rekordlétszámú, százharminc egyetem több mint négyszáz hallgatója méri össze tudását.

Universiade: Letette az esküt a Magyar Egyetemi Csapat
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.
Sportágválasztó: Simicskó István is népszerűsítette a SportPont Programot

A Sportágválasztón több mint 90 sportág díjmentesen kipróbálható a Maglódi úton. Rengeteg gyermek, érdeklődő, sportoló. Fantasztikus hangulat. A rendezvényen hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.

SportPont Fesztivál az egyetemisták sportolásának népszerűsítésére

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a SportPont Fesztivált, amelynek célja, hogy népszerűsítse a mozgást azon egyetemisták és főiskolások körében, akik egyáltalán nem, vagy nem rendszeresen sportolnak. A budapesti sajtótájékoztatón Simon Gábor főszervező, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja elmondta, hogy a rendezvénysorozatra most először kerül sor a MEFS, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében.

2013. április 18., csütörtök 21:07

SAJTÓMEGHÍVÓ

SAJTÓMEGHÍVÓ

A SportPont Fesztivál az országos egyetemi sportot és egészséges életmódot népszerűsítő kampány, mely a Hajós Alfréd Terv részét képezi. A SportPont Program elsődleges célja azon hallgatók megszólítása egy mozgásra ösztönző jutalmazási rendszer segítségével, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a sport témájával.

Joó Abigél és Csoknyai László is országos egyetemi bajnok

Tatamira lépett a magyar judosport élvonala is a szombaton megrendezett egyetemi-főiskolai judo bajnokságon. Az egyetemi bajnokság 174 indulóval és 26 résztvevő intézménnyel az idei év legnagyobb létszámú judoeseménye volt hazánkban. A mezőnyben köszönthették a szurkolók az olimpiai ötödik Joó Abigélt, a londoni résztvevő Csoknyai Lászlót, az U23-as bajnok Kiss Norbertet, és az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencét is. Bemutató mérkőzésen dr. Kovács Antal, a magyar judosport első, és eddig egyetlen olimpiai bajnoka és az Universiade bronzérmes Bor Barna is megmérették magukat a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) küzdősport centrumában.