MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

MEFS Közgyűlés: kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munkájukért hat hallgatót ismertek el, öt Aranyplakettet (többek között: dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője, dr. Fazekas Attila, az EMMI főosztályvezető-helyettese, dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Vocskó György, testnevelő tanár) valamint két Életműdíjat (Kissné Ferencz Éva, a Szent György SE elnöke és dr. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem tanára) osztottak ki a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) közgyűlésén.

Atlétika MEFOB: Mozgalmas hétvége a TF pályán

A Dr. Koltai Jenő Sportközpont, a TF pálya fogadta a szabadtéri idény első kétnapos versenyének, az Egyetemi és Főiskolai Országos bajnokságnak indulóit. A gördülékeny rendezésű, családias hangulatú eseményen a bajnoki címekért való küzdelmek mellett néhány bíztató eredményre is felfigyelhetett a szakértő közönség.

Vívó MEFOB: BME siker a nőknél a 2. napon

Május 26-án hét számmal folytatódott az egyetemisták országos vívóbajnoksága.

A nőknél Pécs, a férfiaknál Szombathely nyerte a B33 MEFOB-ot

Budapest és Szombathely után, Debrecenben került sor a DECATHLON 3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (B33 MEFOB) harmadik, egyben utolsó fordulójára. Ez az állomás egyben döntővel is felért, mert a FIBA által a 3x3 kosárlabda versenyekre kialakított pontrendszerben elérhető pontok duplájáért folyt a verseny.

Vívó MEFOB: Nagy csaták az OB első napján

Debrecenben léptek pástra Magyarország legjobb felsőoktatásban tanuló vívói a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretein belül. A kétnapos torna első napját a női párbajtőr és a férfi kard egyéni megmérettetései nyitották meg.

Sportágválasztó: Fiatal tehetségeket segít a MOL

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatában idén összesen 133 pályázó részesült támogatásban mintegy 30 millió forint értékben. Az eredményhirdetésen a Sportágválasztón a fiatal tehetségeket Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó köszöntötte, aki korábban éveken keresztül maga is a MOL által támogatott program kedvezményezettje volt.

Sportágválasztó: Simicskó István is népszerűsítette a SportPont Programot

A Sportágválasztón több mint 90 sportág díjmentesen kipróbálható a Maglódi úton. Rengeteg gyermek, érdeklődő, sportoló. Fantasztikus hangulat. A rendezvényen hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.

Nagy Sportágválasztó: Olimpikonok a MEFS standjánál

Nincs minőségi felsőoktatás minőségi sport nélkül: kiváló sportemberek, olimpiai érmesek is megjelennek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség standjánál pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X., Maglódi út 12/A).

Ismét sportágak özöne a Budapesti Nagy Sportágválasztón hangszerek zsongásával spékelve

Május 24-25-én ismét több száz hangszert próbálgathatnak mindazok, akik ellátogatnak a Budapesti Nagy Hangszerválasztóra (a Nagy Sportágválasztó társrendezvényére). Gitárok, basszusgitárok, dobok és egzotikus ütőhangszerek, vonós, fúvós, billentyűs hangszerek, DJ eszközök, valamint erősítők sokasága között, szakemberek segítségével tájékozódhatnak a zenét tanulni vágyó gyermekek és szüleik egyaránt. A zenetanulásról és a zenei táborokról is információkhoz juthatnak az érdeklődők, hiszen jelen lesz az idén 20 éves Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor több tanára, a Banda Tábor szervezői, illetve a tavalyi év végén nemzetközi innovációs díjat nyert BaccordLOGic zeneoktatási rendszer megalkotója. A programot számos hangszerbemutató és a Rockforce nevű – gyermekekből álló – de profi zenészeket is ámulatba ejtő produkciója színesíti majd.

Meghívó Egyetemi - Főiskolai - és Diáksport Szakmai Fórumra

A Magyar Edzők Társasága szervezésében 2013. június 6-án  Egyetemi-Főiskolai és Diáksport Szakmai Fórumra kerül sor a Magyar Sport Házában.

1. oldal / 4