MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 29., csütörtök 16:52

Kiélezett küzdelmek a Kosárlabda MEFOB-on

Kiélezett küzdelmek a Kosárlabda MEFOB-on

Remek első félidőt produkáltak a debreceni medikusok (DMSE) és szünetben 11 ponttal vezettek az előző kiírásban a négyes döntőbe jutó egri csapattal szemben. Szünet után a Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon koncentrált játékával fordítani tudott az Eger. Színvonalas, fordulatos meccsen közel 35 percig remekül tartotta magát a félidőben még vezető Nyíregyházi Főiskolás csapat a címvédő TFSE ellen, ám a hajrában érvényesült a fővárosi együttes erőfölénye. Parádés első, valamint a végére az erejével elkészült miskolciakkal szemben nyújtott remek utolsó negyedének köszönhetően, fölényes győzelmet aratott a Nyíregyházi Főiskola férfi csapata Miskolcon.

2015. október 28., szerda 23:53

Jövő héten rajtol "A Tudás útja"

Jövő héten rajtol "A Tudás útja"

Nevezésre buzdít „A Tudás útja” futóverseny idei plakátja. Ebben ez évben is két távon, november 8-án, 11 órakor, a Nagyvárad tér Semmelweis Egyetem elméleti tömbje előtt állnak majd rajthoz mindazok, akik beneveztek „A Tudás útja” futóversenyre. Az "Akadémiai" 6 kilométeres táv a Magyar Tudományos Akadémiáig tart, míg a 21,1 km-es félmaratoni táv a Duna-parton felfűzve az ott található egyetemeket érintve tér vissza a Semmelweis Egyetem előtt lévő célhoz.

 

2015. október 28., szerda 23:21

Dübörög a Kosárlabda MEFOB

Dübörög a Kosárlabda MEFOB

A tavalyi bajnok sikerével zárult a Testnevelési Egyetem és a Budapest Corvinus Egyetem kosaras csapatainak összecsapása. A veszprémiek akcióival indult, de az esélyesebb pécsiek győzelmét hozta a Pannon Egyetem összecsapása a PEAC-al. Tíz percig remekül tartotta magát az egriek második csapata a Szeged ellen, ám a folytatásban egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A meccs elején a Pécsi Tudományegyetem csapata (PEAC) alaposan ráijesztett a MAFC együttesére, végül azonban biztosan győztek a hazaiak egy küzdelmes mérkőzésen megszerezve harmadik győzelmüket és megőrizve veretlenségüket. Remek, küzdelmes, színvonalas meccsen győzte le a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kosarasait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete.

Két magyar vonatkozású döntés született az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA)  legutóbbi ülésén

Sportdiplomáciai siker, hogy Édes Anna személyében újra magyar képviselővel gazdagodik az EUSA Hallgatói Bizottsága. A döntést az EUSA Végrehajtó Bizottsága hozta 2015. október 22-25. között Zürichben megtartott ülésén. Édes Annát erre a pozícióra a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) jelölte.

 

 

 

31 érmet szereztek az idei atlétikai világbajnokságon korábbi Universiade résztvevők

A Pekingben rendezett 2015-ös atlétikai világbajnokságon 127 egykori Universiade résztvevő került be a döntőkbe és összességében 31 érmet szereztek az élversenyzői karrierjük mellett egyetemeken, főiskolákon tanuló sportolók. Az Universiade résztvevők által szerzett 10 aranyérem hat férfi és négy női sportoló között oszlik meg. Az egykori Universiade indulók emellett szereztek még 8 ezüst és 13 bronzérmet is. Mint köztudott a statisztikák szerint az Universiadén érmet szerző sportolók 50%-a utóbb az olimpiákon is érmes helyezést ér el, az élversenyzők között világszerte egyre többen fordítanak tehát időt és energiát a kettős karrier alapjául szolgáló felsőoktatási tanulmányok elvégzésére is.

 

Remek meccsekkel folytatódott a Kosárlabda MEFOB

Kiélezett, remek mérkőzésen és 3 másodperccel a befejezés előtt szerzett kosárral nyert a Nyíregyházi Főiskola (NYF) csapata a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgázosainak otthonában. Debrecenben a medikusok felett győzedelmeskedtek a tavalyi bajnokok, a Testnevelési Egyetem játékosai (TFSE). Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) hallgatóin hosszabbításban kerekedtek felül a Miskolci Egyetem (ME) lányai. A három éve bajnokságot nyerő Pécsi Tudományegyetem kosarasai fordulatos találkozón, a második félidőben tudták a maguk javára fordítani a találkozót Szombathelyen. Későn hajráztak otthonukban a veszprémiek, így győzni tudott a SMAFC. A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) fölényes győzelmét hozta a debreceni „belharc”.

A mérkőzésekről szóló részletes beszámolók alább olvashatóak.

 

2015. október 26., hétfő 16:44

Centrumban az egészségfejlesztő egyetemek

Centrumban az egészségfejlesztő egyetemek

Konferenciával zárult az egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozását célzó TÁMOP projekt felsőoktatási alprojektje. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által koordinált fórumon dr. Csányi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának népegészségügyi főosztályvezetője mellett prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára köszöntötte a résztvevőket. Az egészségfejlesztő egyetemek létrehozásának tematikája köré épülő fórumon a MEFS elnöke köszöntőjében arra irányította rá a figyelmet, hogy az oktatásban az egyetemi évek az utolsó időszak, ahol az egyének életformájának kialakítása még hatékonyan befolyásolható.Így fogalmazott: „Mivel a jelen egyetemistái lesznek a jövő vezetői az egészségfejlesztő egyetemek megvalósítása sorsdöntő jelentőségű. A MEFS kiemelt célja a sportos életvitel felsőoktatásban történő elterjesztésével az egészség megőrzésének és fejlesztésének segítése.”

 

 

2015. október 25., vasárnap 00:00

Itthon maradt a Király Kupa

Itthon maradt a Király Kupa

A magyar-szerb egyetemi-főiskolai sakk válogatott összecsapásán a magyarok 9,5-6,5 arányban győzték le a szerbeket. A két nemzeti válogatott csatája komoly múltra tekint vissza, hiszen immáron 10. alkalommal küzdöttek meg egymással a két ország legjobb felsőoktatásban tanuló sakkozói Kispesten, a Barcza Gedeon SC hagyományos sakkfesztiváljának keretén belül. A Mihók Olivér, Bagi Máté, Grimm Dániel és Juhász Barbara által alkotott magyar fél a szerbeknél két női nagymesterrel és egy nemzetközi mesterrel is megmérkőzött. Az értékszámok alapján a vendégek látszottak idén is esélyesebbnek, így a 9 egymás utáni vereség utáni siker még értékesebb. A Király Kupa - ez volt a magyar-szerb verseny neve - itthon maradt tehát.

 

15 millió forintos keretösszeggel meghirdette pályázatát a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A Sportszövetség a felsőoktatási intézmények 2015/16. tanév első félévi sportszervezési feladatait kívánja támogatni eredményességi szempontok alapján. A pályázatokat 2015. november 6-ig postán, a MEFS részére kell feladni a 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. címre, e-mailen pedig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megküldeni. A beérkezett pályázatok elbírálása és a szerződéskötés folyamatos.

 A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 30 milliós keretösszeggel pályázatot hirdetett sportegyesületi tagjainak támogatására. A pályázatokat 2015. november 6-ig postán, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség részére kell feladni a 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. címre, e-mailen pedig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megküldeni.

 

 

1. oldal / 3