MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. január 18., hétfő 13:49

Mozdulj Rá!

2015. december 14., hétfő 16:14

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Szilveszter napján, december 31-én lesz az "Ötpróba Rióba" eseménysorozat új állomása a Margitszigeten, ahol közös óévbúcsúztató futásra, gyaloglásra, tekerésre, vagy úszásra várják a sportolni vágyókat, köztük a felsőoktatásban tanuló hallgatókat és az egyetemeken, főiskolákon dolgozó munkavállalókat és oktatókat is.

Jótékony célú Mikulás futások megszervezésére ösztönöz a Szemem Fénye Alapítvány

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is támogatja a Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezését, ezért jótékony célú Mikulás futások megszervezésére buzdítja a felsőoktatási intézmények sportszakembereit.

 

A fotót Szabó Gábor készítette

Survey and Development of Sport for All in Hungarian University Sport” címmel tartott előadását a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) Világkongresszusán, amelyet Budapesten, 2015. október 14-18. között rendeztek.

 

Egyetemisták is mehetnek Rióba – ötpróba a felsőoktatásban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) idén megújult formában indította útjára a több évtizedes hagyományokkal büszkélkedő olimpiai ötpróba mozgalmat. Az „Ötpróba Rióba” játék lényege, hogy különböző sportos, mozgásos próbatételekért kapott pontok sorsjegyeket érnek, amelyekkel nem csak értékes ajándékokat, de egy kétszemélyes utazást is lehet nyerni a 2016-os Riói Olimpiára. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a szeptemberben induló 2015/16-os tanév összes SportPont Programban részt vevő eseményét arra bíztatja, hogy kapcsolódjanak be az olimpiai játékba is. 

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök

2015. június 30-án zárul az 2013. novemberében indított TÁMOP pályázati projekt, amelynek eredményeként az elmúlt két évben olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem (ME) szabadidősportjában, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. Prof. dr. Torma András, a ME rektora úgy látja, hogy az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházások, a megvalósult szolgáltatás-fejlesztések és az egyetem sportegyesületében végbement megújulás eredményeként, az intézmény kiváló gazdája lehet majd a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak is.

2015. április 28., kedd 23:36

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

Egyetemi hallgatók, oktatók, dolgozók és középiskolás diákok is részt vettek 2015. április 22-én, a nagy hagyományokkal rendelkező futóversenyen, a XV. Egyetemkör Futáson. A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet, továbbá a Hallgatói Önkormányzat munkatársai által szervezett eseményen összességében 2 km-t tett meg az este 18.00 órakor induló mezőny.

2015. január 29., csütörtök 12:01

Kérdőív nyereményekért

Kérdőív nyereményekért

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 8 kérdés megválaszolásának kérésével azt kutatja, milyen az egyetemistákat is érintő három legjelentősebb sportrendezvény ismertsége hazánkban a hallgatók körében, s mennyire kapcsolódnak be a diákok az egyetemi versenysportéletbe.

2015. január 20., kedd 05:38

Több százan sportoltak a Tüskecsarnokban

Több százan sportoltak a Tüskecsarnokban

A szabadidősporté volt a főszerep a Tüskecsarnok évnyitó eseményén. Az ország egyik legmodernebb sportlétesítménye, a 2014 novemberében átadott Tüskecsarnok nyílt napot tartott január 16-án.

1. oldal / 7