MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Semmelweis Egyetem

Web: semmelweis.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Napfény, vízpart és látványos küzdelem a Strandröplabda MEFOB-on

Felsőoktatásunk legjobb strandröplabdásai az EFOTT pályáján mérték össze idén tudásukat. Nyárias melegben, vízparti hangulatban, izgalmakkal teli küzdelmeket láthattak a bajnokság iránt érdeklődő szurkolók.

A Nőnapi Aerobik MEFOB-on a hölgyek mellett a férfiak is remekeltek

A tavalyi évhez hasonlóan a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara adott otthont a 2015. évi Aerobik Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak. Az Aerobik MEFOB az ország valamennyi felsőoktatási intézményének tanulója számára lehetőséget teremtett arra, hogy a kikapcsolódás és sportmozgás mellett, megmérettesse magát a tömegsport jelleget mutató úgynevezett Follow The Leader (FTL)- és verseny jelleget képviselő Basic Aerobik (BA), Aerodance (AD), Aerostep (AS) és Sportaerobik (SA) versenyszámokban. 

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.

II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája

Kispályás labdarúgásban a Budapesti Corvinus Egyetem, kosárlabdában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), teniszben pedig Szent István Egyetem csapata szerezte meg az elsőséget vasárnap a II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján.

Számos címvédést eredményezett a súlyemelő MEFOB

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) múlt hétvégén rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra kilátogatott Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és Kovács György főtitkár-helyettes is. A megmérettetésen a BME hallgatója, az 56 kilogrammos Bárdos Péter, az utóbbi három év MEFOB győztese, 112 kilogrammos összetett eredményével ez évben is megszerezte súlycsoportjának első helyét. A tavalyi MEFOB győztes Petrohai Balázs, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója megvédte címét, 183 kilogrammos eredményével ismét elhozta súlycsoportjában az összetett aranyérmet.

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Hétvégén dől el a 2015-ös vízilabda egyetemi bajnoki cím

Az idén új formában zajlik a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A korábbi egyfordulós verseny helyett 2015-ben két hétvégés mérkőzések után hirdetnek végső sorrendet. Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben – a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig április 11-12-én következik, a jól megszokott helyszínen a Császár-Komjádi Uszodában.

2015. március 11., szerda 21:33

Sakk mattot adott a Corvinus

Sakk mattot adott a Corvinus

Március 7-én sikeresen lezajlott a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) sakkban nem csak a csapatversenyt nyerte meg, corvinusos diák diadalmaskodott az egyéni számban is.

2015. március 11., szerda 18:41

Újra jön az ökölvívó gála

Újra jön az ökölvívó gála

Az elmúlt évek sikerei után, idén március utolsó hétvégéjén ismét megrendezik a II. Egyetemi-Főiskolai Ökölvívó Hallgatók Gáláját. A szombati gálát a Magyar Ökölvívók Szövetsége (MÖSZ), a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Semmelweis Egyetem (SE) elméleti orvostudományi központja szervezi.

1. oldal / 17