MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Vívó csapat
Május 30-án az Óbudai Egyetem rektorhelyettese ünnepélyes keretek között elismerő okleveleket adott át a kiemelkedő sportteljesítményt elért hallgatónak, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával.
 
Röplabda MEFOB - a Kaposvári Egyetem és az ELTE az idei bajnok

A rendező Kaposvári Egyetem nagyszerű sikerével ért véget a röplabda egyetemi-főiskolai országos bajnokság négyes döntője. A házigazdák férficsapata, szettet sem vesztve arany-, a női együttes pedig bravúros ezüstéremmel zárta a viadalt.  A hölgyeknél a címvédő ELTE szerezte meg az első helyet.

Olimpikonok és országos-csúcs az Egyetemvárosban

Hazánk felsőoktatási intézményeinek legjobb atlétái május 28-29-én az Egyetemváros területén található Miskolci Atlétikai Centrumban döntötték el a 2015/2016. tanévi egyetemi- és főiskolai bajnoki érmek, helyezések sorsát. A számos olimpikon által megtisztelt eseményen kiváló eredményeket, köztük egy országos csúcsot, illetve egy Eb-nevezési szintet rögzíthettek a szervezők. 

Karácsfalvára érkezett a KEK jótékonysági programja

A KEK jótékonysági programja 2016 májusában a kárpátaljai Karácsfalvára érkezett. 

Május utolsó hétvégéjén Kaposváron röplabda MEFOB döntő

Május utolsó hétvégéjén újabb rangos, országos sportesemény házigazdája lesz Kaposvár: itt rendezik meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) 2016. évi röplabda-döntőjét. A háromnapos eseményen négy női és négy férfi csapat vesz részt, és mindkét nem csatájában képviselteti magát a Kaposvári Egyetem együttese.

Tarics Sándort, a legidősebb olimpiai bajnokot 100. születésnapján ünneplik Kemény Dénes és Szabó Bence

Gyászol az egész sportvilág, a magyar sport és benne különösen szomorú szívvel gyászol a magyar egyetemi-főiskolai sportközösség: Kaliforniában 103-ik életévében elhunyt a világ legidősebb olimpiai bajnoka, a magyar Tarics Sándor.

Edzői és mesteredzői életműdíjakról döntött a Magyar Edzők Társasága

A Magyar Edzők Társaságának elnöksége jóváhagyta a dr. Kemény Dénes vezette Mesteredzői Kollégium javaslatát a 2016. évi Mesteredzői Díj, az Edzői Életmű Díj adományozására, valamint a 2016. évi „Az év edzője” és „Az év szövetségi kapitánya” címre.

2016. május 20., péntek 13:26

Zord időben ért véget a kerékpáros MEFOB

Zord időben ért véget a kerékpáros MEFOB

A 2016. évi Hajdú Kupa és Főnix Kupa versenyekre 250-nél is több nevezés érkezett, bár a változékony, vagy mondhatjuk úgy is, hogy komisz idő miatt többen visszaléptek az indulástól. Így is létszámrekordot döntött a verseny, ahol a szokásos utánpótlás és felnőtt korcsoportokon kívül az egyetemisták és főiskolások számára kiírt külön kategóriákba is lehetett nevezni, mivel a Hajdú Kupa futamainak keretében került sor a MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) versenyeire is.

Tarolt a Széchenyi István Egyetem a kézilabda MEFOB döntőn Győrben

„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság. Rájuk kell építeni és ez a kézilabdázásban is így van.  Ennek kapcsán érkeztek a sikeréhes csapatok Győrbe ahol mindkét nem képviselői összemérték tudásukat.

 

2016. május 19., csütörtök 09:14

Tóth Tamás megszerezte a negyedik kvótát

Tóth Tamás megszerezte a negyedik kvótát

Azt már a hétvégi yokohamai verseny után tudni lehetett, hogy Vanek Margit, Kovács Zsófia és Faldum Gábor résztvevő lesz augusztusban Rióban az Olimpián, ám Tóth Tamás kvótájában csak reménykedni lehetett.

1. oldal / 3