MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Megtartották az 1. Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát

Január 28-án közel száz résztvevővel zajlott az ELTE Sportiroda által szervezett első Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferencia, az ELTE Bölcsészettudományi Karának tanácstermében. A konferencia a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával országszerte közel minden egyetemen és főiskolán létrejött intézményi sportirodák vezetőit, munkatársait hívta közös gondolkodásra. 

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

MOVE Week - Legyen 100 millióval több aktívan mozgó európai állampolgár 2020-ig

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket, ebben az évben 2014. szeptember 29. és október 5. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Számos sportszervezet, egyetem, iskola és lelkes önkéntesek segítségével az események ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára.

2014. június 15., vasárnap 00:03

A triatlon veszi át az uralmat Egerben

A triatlon veszi át az uralmat Egerben

A hétvégén Eger lesz a triatlon fővárosa. Vasárnap tartják a már hagyománnyá vált Triatlon Fesztivált.

Jöhet a harmadik! Sikerek a vízben és a parton a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda Országos Bajnokságon

Új helyszínen, több csapattal, de ismét kiváló küzdelmekkel és elismerést érdemlő eredményekkel zárult a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság. Az olimpikonokat, olimpiai bajnokokat és neves vendégeket is szép számmal felvonultató MEFOB-on a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata diadalmaskodott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdája és a bronzérmes (tavalyi bajnok) Budapesti Corvinus Egyetem alakulata előtt. A különleges szabályokat is felvonultató meccseket olyan közismert klasszisok vezették, mint Kenéz György, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Gergely István vagy Benedek Tibor.

2014. április 03., csütörtök 08:00

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Ismét üldözőbe veszik Bonifácot

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője aktív részvételével zajlik a mára legendássá lett szarvas, Bonifác űzése április 5-én, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezendő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB). A tradicionális verseny fővédnöke dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

Handó Vilmos és a BME diadalmaskodott a rendhagyó sakk MEFOB-on

A Budapesti Corvinus Egyetem idén első alkalommal rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), nem is akármilyet. Március 8-án, szombaton sakk sportágban mérkőztek meg a Fővámpalotában a hazai felsőoktatás legjobbjai és a magyar sport és közélet kiemelkedő alakjai egyaránt. A rendezvény nemcsak a versenyzők számára volt érdekes, ugyanis Antal Gergő, Corvinuson végzett nemzetközi sakk nagymester látványos szimultánt játszott ismert sportolókkal és közéleti személyiségekkel. A bajnokságot Handó Vilmos (BME) nyerte, a legjobb női versenyző Havanecz Bianka (BCE) lett, az intézmények közötti csapatversenyben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diadalmaskodott.

Ergométeres Egyetemi OB a győri Széchenyi István Egyetemen

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) 2014. évi első állomását március 1-én Győrben tartották az Ergométeres OB keretében. Az idei esztendő különösen gazdag, mintegy 40 különböző versenyből álló sportágválasztékában három evezős esemény is található, a sort az Ergométeres MEFOB nyitotta meg.

Karitatív sport a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2014. március 6. és 8. között kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében megvalósuló torna jótékonysági eseménynek is helyet ad. Az esemény különlegessége, hogy itt debütál majd az első Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság (Cheer MEFOB) is. Az esemény védnöke Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke lesz.

1. oldal / 3