MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Tevékenység

A szabadidősport az egyetemi sport szempontjából egy kiemelt terület, hiszen a hallgatók itt jelennek meg a legnagyobb létszámmal. Fontos feladat a hallgatók sportszeretetre nevelése, részükre rendszeres sportolási lehetőség biztosítása. MEFS-nek egyaránt célja a sport témájával eddig nem foglalkozók megszólítása, annak elérése, hogy a hallgatók minél nagyobb számban és minél rendszeresebben mozogjanak, valamint a szervezett keretek közötti amatőr szintű (szabadidős jelleggel történő) sportolás feltételeinek a megteremtése.

 

A MEFS az elmúlt években nagy sikerrel szervezte, koordinálta országos jellegű, felmenő rendszerű amatőr versenyrendszerét, az Universitas Bajnokságot. Az Universitas Bajnokság szabályrendszere kimondottan a szabadidősport népszerűsítését, támogatását szem előtt tartva lett kialakítva: csak olyan nappali tagozatos hallgatókból álló intézményi csapatok indulhattak, akik a versenyszámonként (női-férfi kispályás labdarúgás, női-férfi kosárlabda, mix röplabda) meghatározott amatőr szintbe beletartoztak. Az Universitas Bajnokság a 2013-as évben tovább fejlődik, az amatőr szinten sportoló hallgatóknak várhatóan a kiszélesedő, a korábbiaktól lényegesen nagyobb réteget elérő SportPont Program keretében lesz lehetőségük az Universitas sportágaiban összemérni tudásukat.

 

Míg Kelet- és Nyugat-Magyarországon a távolságok miatt az intézmények közötti sportesemények száma alacsonyabb, itt a MEFS célja az intézményi sportélet megerősítése, addig Budapesten rendszeresek a hallgatói versenyek, melyeket a MEFS a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségen keresztül koordinál és támogat.

 

A MEFS az Universitas Bajnokság és a Budapesti Egyetemi Bajnokságok mellett, kisebb-nagyobb mértékben támogat egyéb országos vagy kiemelt jelentőségű regionális, és tradicionális ágazati jellegű szabadidős eseményeket. Ilyen események többek között: Medikus Kupa, Sportszakos Hallgatók Országos Sporttalálkozója, Műszaki Felsőoktatási Sportnapok, Szarvasűzők Országos Egyetemi-Főiskolai Váltófutóverseny, Egyetemi-Főiskolai Bajnokok Ligája, Csótó Futás, Egyetemi Városok Sporttalálkozója és az Universitas Mászóverseny.

Tovább a szabadidősport eseménynaptárba

Utoljára frissítve: 2015. február 03., kedd 14:12