MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Óbudai Egyetem

Web: www.uni-obuda.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Vívó csapat
Május 30-án az Óbudai Egyetem rektorhelyettese ünnepélyes keretek között elismerő okleveleket adott át a kiemelkedő sportteljesítményt elért hallgatónak, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával.
 
Számos címvédést eredményezett a súlyemelő MEFOB

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) múlt hétvégén rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra kilátogatott Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és Kovács György főtitkár-helyettes is. A megmérettetésen a BME hallgatója, az 56 kilogrammos Bárdos Péter, az utóbbi három év MEFOB győztese, 112 kilogrammos összetett eredményével ez évben is megszerezte súlycsoportjának első helyét. A tavalyi MEFOB győztes Petrohai Balázs, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója megvédte címét, 183 kilogrammos eredményével ismét elhozta súlycsoportjában az összetett aranyérmet.

Kiváló székesfehérvári példa a duálkarrier támogatására

A székesfehérvári élsportoló atléták továbbtanulásának ösztönzésére összefogott az ARAK és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara Székesfehérvárott. 

2015. március 24., kedd 01:04

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

Advent első vasárnapján indult el az egyetemi futsal bajnokság

A 2013/2014-es szezont követően idén már második alkalommal írt ki egyetemi futsal bajnokságot az MLSZ Budapesti Igazgatósága, régi nevén a BLSZ. A 2014/15-ös versenykiírás szerint a csapatok tornarendszerben játszanak egymással, majd a legjobb négy csapat, tiszta lappal egy nagyszabású Final Four lebonyolítású döntőn mérkőzik meg a legjobb egyetemi csapat címért. A lebonyolításnak köszönhetően az utolsó fordulóig nyitott marad a bajnokság.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – Sportos mérnök-jelöltek versenye Győrött

A negyvenötödik Műszaki Felsőoktatási Sportnapok versenyeit 2014. október 27-28-án, hétfőn és kedden a győri Széchenyi István Egyetem rendezi. A vendéglátók eddig huszonhárom alkalommal nyerték meg az összetett pontversenyt, s ezúttal is címvédőként várják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mérnök-jelöltjeit, akik asztalitenisz, férfi kézilabda, női és férfi kosárlabda, kispályás labdarúgás és sakk sportágakban versengnek.

Újra indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

2014. október 10-én az Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által kiírt egyetemi futsal bajnokság nevezési határideje lezárult. A határidőig összesen hét budapesti felsőoktatási intézmény, nyolc csapata adta le a 2014/2015-ös szezonra szóló nevezést.

1. oldal / 7