MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Különdíj az Ironman OB egyéni vagy váltós egyetemi és főiskolai hallgatóinak

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) közös felajánlásával az Ironman OB-n egyéniben vagy váltóban induló magyar egyetemi és főiskolai hallgatók között egy ingyenes egyéni indulási lehetőséget sorsolunk ki a 2014. évi Hosszútávú Triatlon OB-re (előnevezési áron). A nyertesek egyben – az ELTE-BEAC Polythlon Klub felajánlásával – személyre szabott edzéstervet kapnak a felkészüléshez Kis Gyula 3x féltávú magyar bajnoktól.

Kezdődnek az egyeztetések az új világbajnoki uszoda építéséről

Már a héten elkezdődnek az egyeztetések a beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontok és az érintett fővárosi, valamint a kerületi önkormányzat között a vizes-világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum építéséről.

Két magyar arany és két bronz, rekordlétszámú egyetem a budapesti Egyetemi Karate EB-n

Budapest adott otthont e hétvégén a VI. Egyetemi Karate Európa-bajnokságnak. A háromnapos eseményen két magyar aranyéremnek és két bronzéremnek örülhettek a helyszínre látogatók. A legtöbb érmet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szerezték (Tadissi Martial, aranyérem, Molnár Réka, bronzérem). Aranyérmet szerzett továbbá Bartha Nikola és Virág András, az Óbudai Egyetem hallgatója. Rekordlétszámú, százhuszonét felsőoktatási intézmény hallgatóját látta vendégül hazánk.

Kumite csapatküzdelmek a Karate EB utolsó napján

Az utolsó versenynapon az érdeklődők a férfi és női kumite csapatverseny küzdelmeit tekinthették meg. Az első két versenynappal ellentétben a mai nap nem hozott kiemelkedő magyar eredményeket, csapataink nem jutottak a döntőkbe. A női csapatversenyt végül az osztrák Salzburgi Egyetem, míg a férfi kumite csapatversenyt a Montenegrói Egyetem nyerte.

6. Karate Egyetemi EB – a második versenynap egy aranyat és egy bronzot hozott

Kata női és férfi csapatversennyel, valamint a női kumite +68 kg, férfi kumite -75 kg, -84 kg és +84 kg versenyeivel folytatódott a Budaörsön zajló 6. Karate Egyetemi EB.

Egy magyar arany és egy bronz a VI. Karate Egyetemi EB első napján

Kitűnően kezdett a magyar csapat a Budapesten megrendezett VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokság első napján. Tadissi Martial, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója aranyérmet szerzett -67 kg-os súlycsoportban a Salzburgi Egyetem hallgatója, Stefan Pokornyval szemben. Molnár Réka – szintén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója bronzéremmel zárta a napot – 50 kg-os súlycsoportban.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a magyar karate egyetemi válogatott

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a két nap múlva kezdődő 6. Európai Egyetemek Karate Bajnokságán induló magyar csapat. Hazánk első ízben ad otthont egyetemi Európa-bajnokságnak, ahol rekordlétszámú, százharminc egyetem több mint négyszáz hallgatója méri össze tudását.

Universiade: Hatalmas siker, magyar arany, legyőztük az oroszokat!

Mint ahogy többször megírtuk, az oroszok szinte minden egyes sportágban, számban a legerősebb csapatukat, sportolójukat indítják. Megdöbbenést váltana ki a helyiekből, ha Magyarország legyőzné a felnőtt, Világliga együttesükkel felálló orosz vízilabda válogatottat a döntőben. Csoda lenne. Vincze Balázs szövetségi kapitány a torna előtt elmondta, hogy 3 erős csapat lesz Kazanyban: az orosz, a szerb és a magyar. Igaza lett. Mindhárom válogatott már a dobogón van.

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

1. oldal / 8