MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Tollaslabda MEFOB november 17-18-án Veszprémben

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete várja a Tollaslabda MEFOB-ra az egyetemista és főiskolás hallgatókat november 18-án Veszprémben. A korábbi évekhez hasonlóan profi és amatőr kategóriákban is indulhatnak a sportolók.

Risztov Évával és Cseh Lászlóval rajtol az Úszó MEFOB november 17-én

Risztov Évával és Cseh Lászlóval is találkozhatnak azok az egyetemista sportolók és szurkolók, akik november 17-én részt vesznek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon a Császár-Komjádi Uszodában.  Az Úszó MEFOB-on ebben ez évben is hagyományokhoz illő erős mezőny várható.  Az említett sportolókon túl megméretteti magát többek között Bodor Richárd és Takács Krisztián is.

Az idei Sakk MEFOB védnöke Hoang Thanh Trang nagymester

Az idei Sakk MEFOB-ot szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem és sportegyesülete, a BEAC szeretettel várja a táblák elé a sakkozókat minden egyetemről és főiskoláról november 24-én az ELTE Északi épületében. Az idei évi bajnokság újdonsága, hogy a verseny egynapos lesz. Ezzel szeretnék megkönnyíteni a bekapcsolódást a vidéki egyetemek és főiskolák hallgatói számára.

Hét olimpikonját ünnepelte a Kölcsey Ferenc Gimnázium

Zsúfolásig megtelt a Kölcsey Ferenc Gimnázium nagyterme, ahol a tanintézet tanárai és diákjai a valaha az iskola padjait koptató, a londoni olimpiát is megjárt tanítványaikat, illetve korábbi diáktársaikat köszöntötték.

Komoly tervek: fókuszban a kazanyi Universide is a MOB médiabizottságában

A magyar sajtó olimpiai tapasztalatai mellett a jövőbeni tervekről tárgyalt pénteken Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztőjének vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nyáron alakult médiabizottsága.

Tatamira lépnek a londoni olimpia sztárjai és Kovács Antal a Judo MEFOB-on november 25-én

Nem mindennapi csemegével várják a sportért rajongó egyetemi hallgatókat és szurkolókat 2012. november 25-én, a BHSE Küzdősport Centrumban megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi-Főiskolai Judo MEFOB-on.

2012. október 26., péntek 12:16

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

Miben különbözik ez a verseny Budapest más tömegrendezvényeitől? Ez a futóverseny éppen attól különleges, hogy elsősorban az egyetemi sportról és az egyetemistáknak szól. Budapest egyetlen kifejezetten egyetemi hosszú távú futóversenyén várják mind a félmaraton táv szerelmeseit, de azokat is, akik egy jó hangulatú buli keretében szívesen futnának vagy kocognának le 6 km-et.

Dacára a pesszimista meteorológiai előrejelzéseknek, kiváló idő kísérte végig a II. Megoldás Kft. Kupa Futófesztivált október 14-én.

Nagy izgalommal és lelkesedéssel készült az ökölvívó és az egyetemi sportközösség is a sportág első egyetemi gálájára. A University Boxing Club, mely az esemény teljes rendezését vállalta és szponzorálta, bajnoksághoz illő körülményeket teremtett a hallgatóknak a Csepeli Sportcsarnokban.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán kerül megrendezésre 2012. október 17-én a Mozgás=Egészség konferencia, melyen előad többek között dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judos, a MEFS elnökségi tagja, dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke és dr. Ács Pongrác, a MEFS elnökségi tagja is.