MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. január 29., csütörtök 12:01

Kérdőív nyereményekért

Kérdőív nyereményekért

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 8 kérdés megválaszolásának kérésével azt kutatja, milyen az egyetemistákat is érintő három legjelentősebb sportrendezvény ismertsége hazánkban a hallgatók körében, s mennyire kapcsolódnak be a diákok az egyetemi versenysportéletbe.

2015. január 27., kedd 00:14

5 magyar csapat a Nyári Universiadén

5 magyar csapat a Nyári Universiadén

Jóváhagyta a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) az öt magyar csapat jelentkezését a 2015-ös gwangjui Universiadéra.

Universiade - Becsülettel helyt álltak a biatlonos magyar fiatalok

A 2015. január 24-én induló Téli Universiadén, amely a Strbske Pleso-nál (Csorba-tó) és Osrblije-ban zajlik, magyar érdekeltségként biatlonban a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Büki Dávid állt rajthoz 20 km-en. 

Hagyomány, érték és minőség a Tüskecsarnokban

Az egyetemi sport számára fontos megállapodással indult a 2015-ös év. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club együttműködési megállapodást kötött a Tüskecsarnokot üzemeltető Nemzeti Sportközpontokkal (NSK).

Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát szervez az ELTE Sportiroda

Az ELTE Sportiroda január 28-án, szerdán konferenciát szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, amelyen többek között az egyetemi sportinfrastruktúra helyzetéről lesz szó, de az érdeklődőket az egyetemek sportszolgáltatási kínálatáról szóló kerekasztal beszélgetés, valamint egészségpszichológiai előadás is várja.

2015. január 20., kedd 05:38

Több százan sportoltak a Tüskecsarnokban

Több százan sportoltak a Tüskecsarnokban

A szabadidősporté volt a főszerep a Tüskecsarnok évnyitó eseményén. Az ország egyik legmodernebb sportlétesítménye, a 2014 novemberében átadott Tüskecsarnok nyílt napot tartott január 16-án.

Új helyszínt keresnek a 2019. évi Nyári Universiade megrendezéséhez

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) hivatalosan is megerősítette a pár nappal korábban felröppent hírt, amely szerint Brazíliaváros visszalép a 2019. évi Nyári Universiade megrendezésétől.

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.

A jubileumi 25. ELDK győztese az ELTE-BEAC csapata

A rendszerváltás óta minden évben megrendezett Erdélyi Diáklabdarúgó Kupa (ELDK) 2014-ben fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte. Az erdélyi magyar diákok labdarúgó bajnoksága az 1989. évi történelmi fordulatot követő időszak legrégibb és talán legszebb hagyományokkal rendelkező amatőr ifjúsági sporteseménye. Az elmúlt 10 évben a kárpát-medencei egyetemi sport egyik kiemelkedő eseménye lett az ELDK, több magyarországi egyetemi, főiskolai csapat részvételével. A Debreceni Egyetem, a SZIE, az ELTE több csapattal évek óta biztos résztvevője a tornának.