MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. március 31., vasárnap 22:59

Jön a Selye Cup!

Jön a Selye Cup!

A szlovákiai Révkomárom városa idén is színes programmal járul hozzá a már hagyományossá vált Komáromi Napok keretén belül a hazai és külföldi látogatók szórakozásához. Célja a futsal népszerűsítése, a fiatalok mozgásra nevelése és a közösséghez tartozás élményének, hosszú távon a hazai futsal tekintélyének növelése.

2013. március 30., szombat 20:17

Előny a Szegednél és a DEAC-nál

Előny a Szegednél és a DEAC-nál

Megkezdődött az egyenes kieséses szakasz a kosárlabda egyetemi bajnokságban. A szegediek hazai környezetben, a Debrecen viszont idegenben szerzett előnyt.

2013. március 28., csütörtök 16:53

Felhívás - Torna MEFOB

Felhívás - Torna MEFOB

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előzetes tájékoztatásnak megfelelően a 2012/2013 tanévi Torna MEFOB szakmai és technikai okok miatt nem kerül megrendezésre.
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Torna Szövetség vezetői közös szakmai egyeztetésen döntöttek a verseny megrendezésének szükségességéről a 2013/2014-es tanévtől. A verseny várhatóan 2013 októberében kerül megrendezésre a két szövetség közös szervezésében. A részletekről időben tájékoztatjuk az érintetteket.

Dr. Székely Mózes                     Altorjai Sándor
    MEFS főtitkár                          MTSZ főtitkár
 

2013. március 28., csütörtök 14:59

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

Ismét a Nemzetközi - (FISU) és az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) honlapjának címoldalára került a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A nemzetközi szervezetek weboldalai kiemelten foglalkoznak a hétvégi vízilabda egyetemi bajnoksággal, mely a Corvinus Egyetem győzelmével zárult.

2013. március 28., csütörtök 12:30

Eltüntetnék a sandaságot a vízilabdából

Benedek Tibor is szorgalmazná a változtatásokat

Először rendeztek élesben vízilabdatornát azon szabályok szerint, amelyeket Faragó Tamás olimpiai bajnok már évek óta szorgalmaz. Az egyetemisták és főiskolások országos bajnokságán kitűnőre vizsgázott a reformpóló, sok gólt, látványos és pörgős meccseket láthattak a szurkolók. Faragó szerint az új szabályokkal eltűnhetnek a sandaságok a vízilabdából, Benedek Tibor szövetségi kapitány is a változás mellett kardoskodik, de szerinte erre még hosszú éveket kell várni. Pedig még az új szabályokkal jóval több gólt kapó kapusok is a reformokra szavaznak.

Novák Mariann az első magyar győztes az Oxford–Cambridge-evezősversenyen

A magyar Novák Mariannal a hajójában az Oxford nyerte a női egyetemi csapatok közötti hagyományos, kétezer méteres Oxford–Cambridge-evezősversenyt. Novák az első magyar, aki itt indulhatott.

2013. március 25., hétfő 18:59

A Corvinus nyerte az első Vízilabda MEFOB-ot

A Corvinus nyerte az első Vízilabda MEFOB-ot

A Budapesti Corvinus Egyetem nyerte meg a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt az első alkalommal kiírt magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokságot, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek meg a Komjádi Uszodában. Az utolsó meccs döntőhöz méltó izgalmakat hozzott, hiszen büntetőkkel dőlt el. Az első vízilabda MEFOB a MEFS, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Semmelweis Egyetem köszös szervezésében került megrendezésre.

Futsal határok nélkül - Főpolgármester és olimpiai bajnok az ELTE-n

Tarlós István, Budapest főpolgármesterének és Dunai Antal, olimpiai bajnok fővédnökségével került megrendezésre 2013. március 21-23-án az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén az egyetem és a BEAC közös szervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája.

2013. március 24., vasárnap 20:18

Vízilabda MEFOB: a Corvinus a bajnok!

Vízilabda MEFOB: a Corvinus a bajnok!

A Komjádi uszodában megrendezett első vízilabda egyetemi ob-n, a döntőben BGF-BCE 10:10, öt meteresekkel 15:16, a Corvinus a bajnok.

Harmadik a BME, negyedik a PPKE. A viadalon 9 egyetemi csapat mérte össze tudását.

2013. március 24., vasárnap 12:49

Szombati vízilabda MEFOB eredmények

Szombati vízilabda MEFOB eredmények

A Császár-Komjádi uszodában megrendezték a vízilabda MEFOB első játéknapját közel 1000 néző előtt. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, főszervező, a Semmelweis Egyetem részéről pedig Merkely Béla professzor.

1. oldal / 4