MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – Sportos mérnök-jelöltek versenye Győrött

A negyvenötödik Műszaki Felsőoktatási Sportnapok versenyeit 2014. október 27-28-án, hétfőn és kedden a győri Széchenyi István Egyetem rendezi. A vendéglátók eddig huszonhárom alkalommal nyerték meg az összetett pontversenyt, s ezúttal is címvédőként várják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mérnök-jelöltjeit, akik asztalitenisz, férfi kézilabda, női és férfi kosárlabda, kispályás labdarúgás és sakk sportágakban versengnek.

2014. október 22., szerda 16:04

Fölényes BME győzelem a Tájfutó MEFOB-on

Fölényes BME győzelem a Tájfutó MEFOB-on

2014. október 17-19-én Zalaegerszegen és Döbröcén rendezték meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület (Göcsej KTFE) által rendezett Tájfutó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

Tudás Útja lesz november második vasárnapján

Az idén 14. alkalommal megrendezendő Tudás útja futóverseny sajtótájékoztatóján dr. Mészáros György, a Semmelweis Egyetem főigazgatója elmondta, céljuk az egyetemisták mozgásszegény életmódján való javítás, a mozgás, sport megszerettetése a fiatalokkal. Az eseményt november 9-én, 11 órakor rendezik meg, a Nagyvárad tér elől indul a futás.

2014. október 17., péntek 12:27

V. Sportinnovációs konferencia - Meghívó

V. Sportinnovációs konferencia - Meghívó

A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportinnovációs Szakbizottsága tisztelettel meghívja a „Hagyomány és Innováció 2014” című konferenciára, melyet a Magyar Sport Háza I. emeleti konferenciatermében (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) tartanak 2014. október 29-én (szerdán) 13.00-18.30 óráig.

2014. október 16., csütörtök 01:48

Duatlon MEFOB egyéniben és csapatban

Duatlon MEFOB egyéniben és csapatban

A Görzenál Görkorcsolya és Szabadidőparkban rendezett 2014-es Magyar Egyetemi - Főiskolai Duatlon Bajnokságon a hallgatók csapat és egyéni versenyeken mérhették össze tudásukat. Három egyetem hallgatói csaptak össze a kellemes őszi időben egy igazán retró környezetben. Az eredmények számítása a 3 legjobb versenyző bruttó idejének összeadásával történt.

Újra indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

2014. október 10-én az Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által kiírt egyetemi futsal bajnokság nevezési határideje lezárult. A határidőig összesen hét budapesti felsőoktatási intézmény, nyolc csapata adta le a 2014/2015-ös szezonra szóló nevezést.

Erős mezőnyben is kiválóan szerepelt a magyar sportlövő csapat

Október 8 és 12 között az Arab Emirátusok-beli Al Ainban rendezték meg az V. Sportlövő Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A versenyen hazánkat 6 fiatal, korábban is már komoly sikereket elérő egyetemi hallgató képviselte, akik idén is kiváló helyezésekkel térhettek haza.

Zala megyében rendezik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot

2014. október 17-19-én a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület rendezi az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot (MEFOB). A terep igazán különleges lesz, hiszen két helyszínen is zajlanak majd a versenyek. Első két nap Zalaegerszegen majd a harmadik nap Döbröce térségében futhatnak a versenyzők.

Világbajnoki ezüstöt érő helytállás az Egyesült Arab Emirátusokban

Október 9-én az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezett Sportlövő Egyetemi Világbajnokság (EVB) ezüstéremmel kezdődött a magyar női csapat számára.

2014. október 09., csütörtök 12:52

Normafán futottak az egyetemisták

Normafán futottak az egyetemisták

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara mellett működő Szent György Sportegyesület 2014. október 7-én rendezte meg az Őszi Egyetemi Terepfutó Bajnokságát, amely a SportPont Program egyik kiemelt eseménye is volt egyben.

1. oldal / 2