MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Web: ppke.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Hétvégén dől el a 2015-ös vízilabda egyetemi bajnoki cím

Az idén új formában zajlik a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A korábbi egyfordulós verseny helyett 2015-ben két hétvégés mérkőzések után hirdetnek végső sorrendet. Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben – a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig április 11-12-én következik, a jól megszokott helyszínen a Császár-Komjádi Uszodában.

2015. március 24., kedd 01:04

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

A Műegyetem lett a legjobb Budapesten

2015. március 22-én Manchesterben, Barcelonában és Budapesten is futball rangadók sora várta a foci szerető sportbarátok figyelmét.

2015. február 18., szerda 09:09

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Túl vagyunk a 2015-ös Vízilabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) első fordulóján, amelyet a Nyéki Imre Uszodában tartottak február 14-15-én. A harmadik alkalommal megrendezett, idén két fordulóssá bővülő, MEFOB egyetemi vízilabda csapatai igazán szoros és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a közönséget.

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

Advent első vasárnapján indult el az egyetemi futsal bajnokság

A 2013/2014-es szezont követően idén már második alkalommal írt ki egyetemi futsal bajnokságot az MLSZ Budapesti Igazgatósága, régi nevén a BLSZ. A 2014/15-ös versenykiírás szerint a csapatok tornarendszerben játszanak egymással, majd a legjobb négy csapat, tiszta lappal egy nagyszabású Final Four lebonyolítású döntőn mérkőzik meg a legjobb egyetemi csapat címért. A lebonyolításnak köszönhetően az utolsó fordulóig nyitott marad a bajnokság.

Újra indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

2014. október 10-én az Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által kiírt egyetemi futsal bajnokság nevezési határideje lezárult. A határidőig összesen hét budapesti felsőoktatási intézmény, nyolc csapata adta le a 2014/2015-ös szezonra szóló nevezést.

Budapesti egyetemek nevezését várja a BLSZ! Indul a 2. Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

A Budapesti Labdarúgó Szövetség és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a budapesti egyetemi hallgatók számára szeptembertől, a fővárosban indítja útjára a második Budapesti Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokságot.

Olimpikonokkal találkozhatnak az EFOTT hetijegyek nyertesei

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a SportPont Programba beregisztrált sportkedvelő hallgatók között, az SPP nyereményjátékának díjaként ma 15 EFOTT hetijegyet sorsolt ki.

A szerencsés nyertesek e-mailen is kaptak értesítést, amelyben tájékoztatást kaptak arról, miként vehetik át nyereményüket. A mellékletben is megtalálható nyertesek névsorát a SportPont Program oldalán (http://sportpont.hu) és hivatalos Facebook oldalán is https://www.facebook.com/sportPONTprogram) közzétesszük.

2014. május 15., csütörtök 09:24

Izgalmas küzdelmek a tollaslabda MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a tollaslabda MEFOB-on

A bajnokság május 9-én délelőtt vette kezdetét a csapatversennyel. A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem mellett a hazai csapat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem játékosai szálltak versenybe. Az első körben az ELTE-sek a miskolciakkal mérkőztek meg, 4-1 lett a végeredmény. Ezután a debreceni csapat mindkét riválisa ellen 5-0-ás győzelmet tudott kiharcolni, tehát meccset sem vesztett a találkozók során. Így a következő végeredmény alakult ki: I. helyezett: Debreceni Egyetem; II. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem; III. helyezett: Miskolci Egyetem

1. oldal / 3