MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Megérkezett a 2015. évi Nyári Universiadéra, Gwangjuba a FISU elnöke

Claude-Louise Gallient, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnökét, 2015. június 27-én a Gwangju Universiade Szervező Bizottságának (GUOC) tagjai fogadták a nemzetközi reptéren Dél-Koreában. A 28. Nyári Universiadéra érkező sportvezető első hivatalos programjaként küldöttségvezetők találkozóján vesz majd részt. A FISU főtitkára, Eric Saintrond a megnyitó ünnepségre és az Universiade előkészületeire való tekintettel már 2015. június 24-én megérkezett Gwangjuba.

A héten kezdődik a 28. Nyári Universiade a dél-koreai Gwangjuban

Az egyetemi sport legnagyobb nemzetközi eseményén - amelyet sokan az olimpia előcsarnokaként emlegetnek - a magyarok 13 sportágban száztizenheten állnak rajthoz.

Kiosztották az idei "Jó tanuló - jó sportoló" díjakat

Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára is részt vett azon a díjátadó ünnepségen, ahol kihirdették a 2015. évi "Jó tanuló - Jó sportoló" pályázat nyerteseit. A Földművelésügyi Minisztériumban 2015. június 10-én, 12:00 órától tartott ünnepségen 13 egyetemi és főiskolás hallgató kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) pályázatának eredményeként a „Magyarország jó tanulója - jó sportolója" címet.

Versengés és kedvtelés egy helyen – jön az EFOTT

A velencei EFOTT fesztiválon 2015. július 16-17-én rendezik majd meg az idei évi Strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

2015. június 26., péntek 13:36

Strandröplabda MEFOB az EFOTT-on

Strandröplabda MEFOB az EFOTT-on

Felsőoktatásunk legjobb strandröplabdásai 2015. július 15-16-án (szerdán és csütörtökön) mérkőznek meg egymással a velencei EFOTT Fesztiválon. Aki nyári programokra, vízpartra, sportos izgalmakra és szemet gyönyörködtető látványra vágyik, az EFOTT fesztiválon bizonyosan nem fog unatkozni.

Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök

2015. június 30-án zárul az 2013. novemberében indított TÁMOP pályázati projekt, amelynek eredményeként az elmúlt két évben olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem (ME) szabadidősportjában, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. Prof. dr. Torma András, a ME rektora úgy látja, hogy az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházások, a megvalósult szolgáltatás-fejlesztések és az egyetem sportegyesületében végbement megújulás eredményeként, az intézmény kiváló gazdája lehet majd a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak is.

Hat judós tart az Universiadéra és mind csodákra számít

A 28. Nyári Universiadéra július 3 és 14 között a koreai Gwangjuban kerül sor. A magyarok 13 sportágban indulnak, köztük a judoban hat versenyzővel.

MEFS Ünnepi Közgyűlés, Universiade csapatgyűlés és fogadalomtétel

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munka elismeréseként két Életműdíjat (Máté János, a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének egykori vezetője és Kelemen Endréné a Budapesti Corvinus Egyetem Testnevelési és Sportközpont egykori vezetője) öt Aranyplakettet, valamint öt hallgatói elismerést osztottak ki a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) mai ünnepi közgyűlésén a Testnevelési Egyetem Aulájában. A delegált tagok ezzel együtt egyhangúlag elnökségi tagnak választották meg Gyurta Dániel olimpiai, világ és Európa-bajnokot, akit a 2012. évi Londoni Olimpián aranyérmet szerző, felsőoktatásban tanuló bajnokok jelöltek képviseletükre a MEFS elnökségébe. A közgyűlés emellett döntött a MEFS Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetséghez (ISCA) való csatlakozásáról. A közgyűlést követő ünnepségen tették le fogadalmukat a 2015. július 3-án kezdődő XXVIII. Nyári Universiadéra induló, közel 170 fős magyar csapat sportolói.

A Rögbi MEFOB V. fordulója ismét átrendeződést hozott

Utolsó alapszakaszi fordulóját zárta a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által június 13-án rendezett V. Egyetemi rögbi forduló átrendezte a bajnokság állását.

A BME hallgatók győzelmét hozta a Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokság

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában múlt héten vasárnap szervezett Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokságról bár sok versenyzőt elcsábított a fonyódi ranglista és a velencei triatlonverseny és befolyásolhatta az indulók számát a közeledő vizsgaidőszak is, mégis kimondottan sikeres eseményt zártak a szervezők, a Budapesti Triatlon Szövetség és a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség. A táv mindkét nemnél 500 m úszásból, 16 km kerékpározásból és 3 km futásból állt.

1. oldal / 2