MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. június 30., csütörtök 13:20

A BEAC cheerjei újabb schwechati ütközetre készülnek

2016. július 2. és 3. között Ausztriában kerül megrendezésre a Cheerleading Európa-bajnokság. Az idén 6. alkalommal megrendezett kontinenstornán több mint 20 ország 3100 sportolója, 24 kategóriában méri össze szurkolói-, és tánctudását.


Az Eb-n az ELTE-BEAC adja a legtöbb magyar indulót, ugyanis a május 29-ei, országos bajnoki címekről is döntő, IV. ÉTC Cheerleading Championship-en összesen 6 kategóriában (4 tánc, 2 cheerleading kategória) kvalifikálták magukat sportolóink. Ezáltal egyesületünk lett hazánk legnagyobb létszámban induló és legtöbb kategóriában Eb-re kvalifikáló klubja.

 

Reményeink szerint az 1848-as vereséggel ellentétben idén győztesként hagyhatjuk el a Bécs melletti várost, amelyre minden esélyünk meg is lehet. Az ELTE és a BEAC 45 fős delegációval vonul ki az Európa bajnokságra, ahol nem csak egyetemünket, de Magyarországot is képviselik klubunk sportolói.

 

Kovácsik Rita, a BEAC cheerleader szakosztály vezetője szerint hazánkban az egyetemi cheer jóval nagyobb szerepet vállal a sportágban Európa más országaihoz képest. “Úgy gondolom, hogy már pusztán az a tény, hogy harmadjára is kint lehetünk az Európa-bajnokságon, óriási teljesítmény.”