MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Hazánkban tartózkodott a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke

Claude-Louis Gallien személyében az elmúlt 30 évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke. A nagy múltú nemzetközi sportszervezet vezetője, a Francia Egyetemi Sportszövetség volt elnöke, 2014-től a NOB Kulturális és Olimpiai Nevelés Bizottságának kinevezett szakértője, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett „Magyarország az egyetemi sportmozgalomban” című konferencia díszvendégeként érkezett hazánkba.

2014. szeptember 23., kedd 09:15

Duatlon fesztivál retro hangulatban

Duatlon fesztivál retro hangulatban

Szeptember utolsó hétvégéjén, igazi indián nyárban rendezi meg a Budapesti Triatlon Szövetség a Magyar Egyetemi - Főiskolai Duatlon Bajnokságot. A bajnokság az őszi Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) egyik kiemelt eseménye is egyben.

2014. szeptember 22., hétfő 23:36

Együtt tekernek a diákok

Együtt tekernek a diákok

2014. szeptember 27-én, szombaton rendezi meg a Magyar Kerékpársportok Szövetsége a felsőoktatásban tanulók számára a Mountain Bike Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

Az egyetemek is kapcsolódtak SportPont Programjaikkal a szeptember 29-én induló MOVE Week-hez

Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra. A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsítette.

Rekord számú nevezés a nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságban

A 2014/2015 tanévi nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságba ez évben rekord számú nevezés érkezett, így 15 férfi és 13 női csapat versenghet majd a bajnoki címért. A nagyszámú nevezésnek köszönhetően 2014. október 13. és 2015. május 4. között összességében mintegy 210 mérkőzést rendeznek majd.

Pályázatot írt ki a MEFS az egyetemi egyesületek támogatására

Egyetemi Egyesületi Támogatás 2014 néven meghirdette pályázatát a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). Az évi húsz millió forintos keretösszeg a felsőoktatási intézményekkel sportszervezésre szerződött egyesületek alaptevékenységét, a hallgatókat megmozgató szabadidősport és amatőr versenysport teljesítmény alapú támogatását szolgálja.

Nagyszabású vizes Karok Közötti Vetélkedő a Miskolci Egyetemen

Immáron 15. alkalommal, idén szeptember 19-én rendezik meg a Miskolci Egyetemi Sportnapot a legnépszerűbb, mintegy 500 hallgatót megmozgató, kuriózumnak számító programelemmel, a Karok Közötti Vetélkedővel, amely 13 sportági versenyből és egy nagyszabású sportos-ügyességi vetélkedőből áll. Az idei Karok Közötti Vetélkedő különlegessége, hogy vizes programokkal is kiegészült, amelynek néhány versenyszámát a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, szeptember 16-án rendezték meg. A keddi programot a Miskolci Egyetem sportirodája, valamint a Miskolci Egyetem sportegyesülete (MEAFC) szervezte.

2014. szeptember 16., kedd 07:59

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

A 13. Evezős Egyetemi Világbajnokságon 2 arany és 2 ezüstérmet szereztek a magyar fiatalok. Rendkívül sikeres egyetemi világbajnokságot zárt a magyar csapat, hiszen tegnap mind a négy döntős egységünk felállt a dobogóra.

2014. szeptember 15., hétfő 23:57

Átadták a SportPont Program nyereményeit

Átadták a SportPont Program nyereményeit

Páros Bayern München meccsre szóló vouchert (ami tartalmazza az utazást és szállást) és okostelefont nyertek a szabadidejüket sportolással töltő, SportPont Programhoz (SPP) csatlakozó egyetemi hallgatók. A nyereményeket a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) átadóján, a Magyar Sport Házában vették át ma a szerencsés hallgatók.

MOVE Week - Legyen 100 millióval több aktívan mozgó európai állampolgár 2020-ig

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket, ebben az évben 2014. szeptember 29. és október 5. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Számos sportszervezet, egyetem, iskola és lelkes önkéntesek segítségével az események ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára.

1. oldal / 2