MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Universiade: Letette az esküt a Magyar Egyetemi Csapat
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.
2013. június 28., péntek 15:42

Universiade eskütétel

Universiade eskütétel

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17.) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

Harminc felsőoktatási intézménnyel írt alá megállapodást a MOB

A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézmény vezetőjével, az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

Labdarúgó Egyetemi Eb: helyosztót játszanak a nyíregyháziak

A Nyíregyházi Főiskola csapata jelenleg Almeriában (Spanyolország) vesz részt a labdarúgó egyetemi Európa-bajnokságon.

2013. június 27., csütörtök 14:35

Simicskó István az Universiade eskütételen

Simicskó István az Universiade eskütételen

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJTK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

Universiade, vízilabda: csütörtökön főpróba az amerikaiak ellen

A kazanyi Universiadéra készülő magyar férfi vízilabda válogatott június 27-én, csütörtökön, 20:15-kor játssza utolsó felkészülési mérkőzését a margitszigeti Széchy Tamás uszodában, az Egyesült Államok egyetemi csapata ellen. 

2013. június 24., hétfő 09:04

Dr. Leyrer Richárd maradt az elnök

Dr. Leyrer Richárd maradt az elnök

A Magyar Kick-Boksz Szövetség rendkívüli közgyűlése ismét dr. Leyrer Richárdot választotta meg elnökévé. A sportvezető a kilencedik 4 éves elnöki megbízatását kezdi meg.

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül.

Az Universiade részvételt tárgyalta a MOB Előkészítő Bizottsága

A július 6-án kezdődő Universiade jegyében újabb megbeszélést tartott a MOB Előkészítő Bizottsága. A konzultáción részt vett a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) küldöttsége is.

Universiade felkészülési mérkőzés, vízilabda: egygólos szerb győzelem

A kánikulában strandolók egyike sem bánta az újszegedi sportuszodában, hogy fél órát csúszott a magyar és a szerb Universiade-válogatottak felkészülési mérkőzése. Olyan dzsembori hangulat volt, hogy fel sem tűnt volna, ha a cserejátékosok is nyugágyon várják bevetésüket. Szinte mindenki fürdőruhában, a férfiak kezében sör, a hölgyeknél üdítő, a gyerekeknél jégkrém, és persze mindenkinél naptej. Még a szomszédos sportcsarnok teraszát is kihasználták a napozásra. A kétszáz néző remek hangulatban bizonyította be: a vízilabda nyári sport, ilyenkor érdemes pólómérkőzéseket rendezni.

1. oldal / 2