MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 02., csütörtök 21:35

Sikerrel debütált a Frizbi MEFOB

Sikerrel debütált a Frizbi MEFOB

Március 28-án a Tüskecsarnokban rendezték meg az első Ultimate Frizbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). A sokak számára még ismeretlen sportág két éve kezdett hódító pályáját Magyarországon, azóta pedig már több egyetemen is megtalálható a testnevelési órák keretében.

A Nyíregyházi Főiskolások nyerték meg  a Telekom Egyetemi Labdarúgó döntőt a debreceni Campus Fesztiválon

A 2013/2014-es tanév legjobb 12 egyetemi labdarúgó csapata mérte össze tudását a debreceni Campus Fesztiválon, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében megvalósított országos kispályás labdarúgó döntőn. Az első helyet a Nyíregyházi Főiskola csapata nyerte el. A második helyet a Budapesti Corvinus Egyetem labdarúgói szerezték meg. Harmadik lett a Pécsi Tudományegyetem csapata.

2014. május 15., csütörtök 09:24

Izgalmas küzdelmek a tollaslabda MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a tollaslabda MEFOB-on

A bajnokság május 9-én délelőtt vette kezdetét a csapatversennyel. A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem mellett a hazai csapat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem játékosai szálltak versenybe. Az első körben az ELTE-sek a miskolciakkal mérkőztek meg, 4-1 lett a végeredmény. Ezután a debreceni csapat mindkét riválisa ellen 5-0-ás győzelmet tudott kiharcolni, tehát meccset sem vesztett a találkozók során. Így a következő végeredmény alakult ki: I. helyezett: Debreceni Egyetem; II. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem; III. helyezett: Miskolci Egyetem

Megalakult az MLSZ - MEFS Egyetemi - Főiskolai Labdarúgó Ad hoc Bizottság

A felsőoktatási intézményekben a labdarúgó bajnokságok fejlesztését, a labdarúgók körében a kettős életpálya modell elterjesztését, valamint az MLSZ képzéseinek népszerűsítését támogatja majd a felsőoktatási intézményekben az a most megalakuló, új bizottság, amelynek első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában tartották meg.

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.

„A labda összeköt”: egyetemi sport és jótékonyság határok nélkül

Az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) résztvevő felsőoktatási intézmények csapatai, a KEK fővédnökei és támogatói együtt gyűjtöttek sportfelszereléseket a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont diákjai számára. A KEK fővédnöke Csányi Sándor, MLSZ elnök, Nyilasi Tibor, dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Véget ért a KEK, az ELTE csapata az első cheerleader egyetemi bajnok

Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját és az Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot a hétvégén. A kupát a sepsiszentgyörgyiek vihették haza, a cheerleader országos bajnoki címet az ELTE nyerte.

Karitatív sport a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2014. március 6. és 8. között kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében megvalósuló torna jótékonysági eseménynek is helyet ad. Az esemény különlegessége, hogy itt debütál majd az első Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság (Cheer MEFOB) is. Az esemény védnöke Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke lesz.

2013. október 09., szerda 00:44

Új elnököt választott a BEAC közgyűlése

Új elnököt választott a BEAC közgyűlése

2013. október 3-án az ELTE BTK kari tanácstermében gyűlt össze a 115 éves BEAC Küldöttgyűlése. A tizennyolc szakosztály küldötteit a Bölcsészettudományi Kar nevében Dr. Borsodi Csaba az ELTE BTK intézetigazgatója, Mezey Barna rektor képviseletében Dr. Karácsony András stratégiai rektorhelyettes köszöntötte a tisztújításra összegyűlt klubtagokat.

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság - Még lehet nevezni!

A Budapesti Labdarúgó Szövetség és a budapesti egyetemi hallgatók szervezésében szeptembertől, a fővárosban indul útjának az első Magyar Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokság.

1. oldal / 2