MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 06., csütörtök 19:31

Újra Torna MEFOB márciusban!

Újra Torna MEFOB márciusban!

Örömmel számolhatunk be róla, hogy március 22-én két év kényszerpihenő után idén újra megrendezésre kerül az egyetemi és főiskolai sport palettáján a tornász bajnokság. A versenyen a klasszikus csapat, egyéni összetett és szerenkénti versenyszámokon kívül idén először együttes gimnasztika gyakorlat versenyszám is megrendezésre kerül. A színvonalasnak ígérkező versenyt a Lords of Gravity akrobatikus kosárlabda csapat bemutatója színesíti majd. Az esemény védnöke Dr. Magyar Zoltán.

Karakas, Vér, Zámbori és Baczkó egyetemi magyar bajnok

Huszonkét egyetem és főiskola százötven hallgatója mérte össze tudását a Budapesten megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságon november 30-án. Egyetemi magyar bajnoki címet szerzett az olimpiai ötödik Karakas Hedvig, a kazanyi Universiaden bronzérmet szerző Vér Gábor és Zámbori Bence, valamint a szintén Universiade résztvevő Baczkó Bernadett. Az egyetemek közötti pontversenyt a Semmelweis Egyetem nyerte. Az esemény szervezője a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, fővédnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Szurkolj Biczó Bencének és Cseh Lászlónak az Úszó MEFOB-on!

A legjobb egyetemista úszók részvételével kerül megrendezésre idén is a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokság a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében. A versenyen indul a Kazanyban Universiade győztes Biczó Bence (DE) és a Vízi VB-n ezüstérmet szerző Cseh László (BME) is. Légy te is ott! Találkozz a legjobbakkal a Komjádi Uszodában! Szurkolj egyetemed csapatának!

Sastin Marianna világbajnok, Barka Emese az Universiade bronzérem után a vb-n is harmadik

Sastin Marianna Magyarország első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban a budapesti vb-n azzal, hogy az 59 kilogrammosok döntőjében technikai tussal legyőzte a bolgár Tajbe Juszeint. A Vasas versenyzője, Sastin Marianna a magyar birkózás első női világbajnoka, edzője és egyben élete párja, Wöller Ákos.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a magyar karate egyetemi válogatott

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a két nap múlva kezdődő 6. Európai Egyetemek Karate Bajnokságán induló magyar csapat. Hazánk első ízben ad otthont egyetemi Európa-bajnokságnak, ahol rekordlétszámú, százharminc egyetem több mint négyszáz hallgatója méri össze tudását.

Universiade: Hatalmas siker, magyar arany, legyőztük az oroszokat!

Mint ahogy többször megírtuk, az oroszok szinte minden egyes sportágban, számban a legerősebb csapatukat, sportolójukat indítják. Megdöbbenést váltana ki a helyiekből, ha Magyarország legyőzné a felnőtt, Világliga együttesükkel felálló orosz vízilabda válogatottat a döntőben. Csoda lenne. Vincze Balázs szövetségi kapitány a torna előtt elmondta, hogy 3 erős csapat lesz Kazanyban: az orosz, a szerb és a magyar. Igaza lett. Mindhárom válogatott már a dobogón van.

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

Universiade: Ezüstérmes a női egyetemi vízilabda válogatott

Hihetetlen atmoszféra a magyar-orosz női vízilabda döntőn. Nyilvánvaló, hazai szurkolókkal megtelt a lelátó, de itt vannak a férfi vízilabdázók és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség delegációja is, élén dr. Freyer Tamás csapatvezetővel. Az oroszok teljes kerete olimpiai- és világbajnoki résztvevőkre épül.

1. oldal / 9