MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. február 28., péntek 14:59

Kiütéses győri győzelem

Kiütéses győri győzelem

Ahogy a múlt héten, a TF otthonában, most Győrben is gyakorlatilag egy negyeden át volt partiban ellenfelével a Veszprém

 

Széchenyi Egyetem Győr - Veszprémi Egyetem 117-46 (26-15, 22-5, 33-11, 36-13)
Győr, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport

2014. február 28., péntek 14:51

Először győztek a miskolci lányok

Először győztek a miskolci lányok

Kettős mérkőzést rendeztek Miskolcon az egyetemi és főiskolai bajnokságban, ahol a Nemzeti Közigazgatási Egyetem női és férfi csapata volt az ellenfél. A férfiaknál a papírformának megfelelően biztos hazai siker született. A hölgyeknél is ez történt, ám ez azért meglepetés, hiszen a miskolci lányok eddig nem érezhették a győzelem édes ízét.

Otthonában vesztette el veretlenségét a női bajnok

Első félidei hatékony védekezésének és pontos támadójátékának köszönhetően 15 pontos előnyt szerzett 20 perc alatt a TF a bajnok PEAC otthonában. A fővárosiak a küzdelmes mérkőzés második félidejében ebből 8 pontot megtartva idegenben győzték le a címvédőt.

PEAC-TFSE 45-53 (12-18, 7-16, 15-8, 11-11)
Pécs, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők nyugati csoport

2014. február 28., péntek 14:36

Soproni sikerével negyeddöntős az ELTE

Soproni sikerével negyeddöntős az ELTE

Nagy volt a tét a NYME-SMAFC - ELTE BEAC összecsapáson, amely fordulatos, élvezetes játékot s 5 pontos fővárosi sikert hozott, E győzelmével az ELTE bebiztosította helyét a nyugati csoport legjobb 4 csapata között

NYME-SMAFC - ELTE BEAC 79-84 (23-17, 15-22, 20-17, 21-28)
Sopron, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport

Nemcsak a meccset, a keleti csoportot is megnyerte a DEAC

Nagy dobópárbajt hozott a két szomszédvár találkozója Nyíregyházán. A szegediek végig utalták a mérkőzést, s győzelmükkel megnyerték a keleti csoportot

Nyíregyházi FSE - DEAC 80-121 (20-33, 22-34, 21-25, 17-29)
Nyíregyháza, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

2014. február 28., péntek 13:31

Szeged-Közgáz 1-1

Szeged-Közgáz 1-1

Két érdekes mérkőzést játszott Szegeden a helyi együttes a Közgázzal. A férfiak összecsapásán jobbára a vendégek vezettek, de a szegedi fiúk végig tapadni tudtak a fővárosi brigádra, sőt időnként a vezetést is átvették, de a végjátékban Lakits két triplája megpecsételte sorsukat. A hölgyek találkozóján az első félidőben a remek támadójátékos nyújtó, ügyesen, szervezetten kosarazó Közgáz akarata érvényesült, 15 pontos előnyt szereztek a vendégek szünetre. A harmadik negyedben aztán megmutatkozott, hogy 6 játékos azért nem 12, a minden tekintetben hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak szinte átrohantak az első félidő remek, koncentrált játékába a jelek szerint belefáradó fővárosiakon és a maguk javára fordították a mérkőzést.

Karitatív sport a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2014. március 6. és 8. között kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében megvalósuló torna jótékonysági eseménynek is helyet ad. Az esemény különlegessége, hogy itt debütál majd az első Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság (Cheer MEFOB) is. Az esemény védnöke Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke lesz.

2014. február 28., péntek 07:52

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Egyetemi vezetők, olimpikonok, közéleti személyiségek ülnek a sakktábla mögé a március 8-án megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Sakk Bajnokság (Sakk MEFOB) kísérőeseményén. A hírességek szimultánban mérik össze tudásukat Antal Gergely nemzetközi nagymesterrel, a házigazda Corvinus Egyetem volt hallgatójával. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. Martinek János olimpiai bajnokkal és Szávay Ágnes sokszoros WTA győztes teniszezővel is találkozhatnak az érdeklődők a programon. A MEFOB FIDE pontszerző verseny, de a profi kategória mellett az amatőr versenyzőknek is indítanak külön kategóriát a szervezők. Az eseményen a résztvevők SportPontokat gyűjthetnek és nyereménysorsoláson vesznek részt.

„A sport a tanulásban is segít”: Sportágválasztó a Pannon Egyetemen

2014. február 19-én második alkalommal rendezte meg a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete PE Sportágválasztó eseményét. A rendezvény nyílt órák keretein belül adott lehetőséget a hallgatóknak, hogy megismerkedjenek új sportágakkal és új sporteszközökkel. Veszprém város legkedveltebb és leglátogatottabb fitnesz termeiből meghívott oktatók segítettek az egyes sportágak népszerűsítésében. A rendezők célja, hogy meghozzák a hallgatók kedvét a sporthoz és lehetőséget biztosítsanak néhány még kevéssé ismert sportág kipróbálására.

Meghívó: MSTT Sportinnovációs Szakbizottság I. tavaszi eszmecseréje

MEGHÍVÓ

Idő: 2014. február 27. (csütörtök) 13.00 – 16.00
Hely: Magyar Sport Háza, földszinti tárgyaló

1. oldal / 2