MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Budapesti Gazdasági Főiskola

Web: www.bgf.hu

 

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.

Nemzedékek Találkozója Kulturális és Sportnap - Best practice BGF módra

A korábbi évek hagyományait folytatva és azt kiegészítve ebben az évben is megrendezte a Nemzedékek Találkozóját a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). Idén a szervezők a figyelmet a jótékonyság, a sport és az egészség hármasára fókuszálva - a rendezvény különlegességeként - jótékonysági futást is szervezetek Mátyásföldön, 2,4 km-es távval.

Győr városában dől el, idén kik nyerik a Kézilabda MEFOB-ot

A Kézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) legjobb 4 női és férfi csapata ez évben Győrben méri össze tudását. Jövő hét elején dől tehát el, hogy kézilabdában kik az év egyetemi bajnokai. Az eseményt 2015. május 18. és 19. között, a Győr Városi - Egyetemi Csarnokban (9026 Győr, Egyetem tér 1.) rendezik meg.

Tollaslabda MEFOB-ot nyert a Pécsi Tudományegyetem csapata

A 2015-ös Tollaslabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB) a tavalyi évhez hasonlóan a házigazda Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) kívül két másik egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatai jelezték még indulási szándékukat. A pécsi egyetemisták a bajnokság során magabiztosan meneteltek az aranyérem felé.

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Hétvégén dől el a 2015-ös vízilabda egyetemi bajnoki cím

Az idén új formában zajlik a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A korábbi egyfordulós verseny helyett 2015-ben két hétvégés mérkőzések után hirdetnek végső sorrendet. Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben – a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig április 11-12-én következik, a jól megszokott helyszínen a Császár-Komjádi Uszodában.

2015. február 18., szerda 09:09

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Túl vagyunk a 2015-ös Vízilabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) első fordulóján, amelyet a Nyéki Imre Uszodában tartottak február 14-15-én. A harmadik alkalommal megrendezett, idén két fordulóssá bővülő, MEFOB egyetemi vízilabda csapatai igazán szoros és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a közönséget.

Sérülések miatt csökkent a granadai Universiadéra kiutazó magyar csapat létszáma

2015. február 2-án megérkezett a spanyolországi Granadába a Téli Universiade magyar csapata. Sérülések miatt az előzetesen tervezett 3 magyar versenyző helyett csupán a műkorcsolyázó Forgó Kristóf (Semmelweis Egyetem) tud elindulni az egyetemre járó élsportolók ez évi legjelentősebb viadalán. A hétvégén Szlovákiában záruló téli számokban a magyar csapatban felnőtt távon 20 km-en Büki Dávid az 51., 10 km-en az 58., míg Büki Ádám 20 km-en - buktatás miatt sérült fegyverrel és bottal, 9 hibával - az 53., 10 km-en pedig az 55. helyen ért célba.

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.

2014. december 09., kedd 03:58

Elismerésekkel zárul az év

Elismerésekkel zárul az év

2014. december 1-én és 5-én gazdára leltek azok a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által megítélt díjak, amelyeket tulajdonosaik nem tudtak átvenni a november 27-ei, a Budapesti Gazdasági Főiskola aulájában rendezett „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón. A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) Emlékplakettel jutalmazta az idén júniusban megrendezett pécsi Birkózó Egyetemi Világbajnokság (EVB) sikerességéért többek között dr. Székely Mózest, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét, a MEFS főtitkárát és Kovács Györgyöt, a MEFS főtitkár-helyettesét.

1. oldal / 6