MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A sárkányhajótól a rúdtáncig minden kipróbálható

A hagyományos sportágakon kívül igazi különlegességeket kipróbálhatnak az érdeklődők a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A rendező Magyar Szabadidősport Szövetség a hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton. 8-án a női sportfesztivált, 9-én pedig a szépkorúak sportos napját bonyolítják le.

2013. augusztus 21., szerda 17:43

Állami kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Állami kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Az államalapítás ünnepe alkalmából Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter a Néprajzi Múzeumban, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Színházban adott át állami kitüntetéseket.

2013. augusztus 16., péntek 21:46

Miniszteri dicséret

Miniszteri dicséret

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere gratulált a magyar egyetemi karate válogatott teljesítményéhez és elismerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és partnerei munkáját, amit a VI. Budapesti Egyetemi Karate Európa-bajnokságon végeztek.

Jelentkezési felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programra

Mint már hírül adtuk "Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) alapított a Kormány, melynek célja a felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai sportágakban sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek.

Három korábbi Universiade-győztes is világbajnok lett a vívó vb-n

Remekül zárult a budapesti vívó világbajnokság vasárnapi versenynapja, ugyanis a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású magyar férfi párbajtőr válogatott – legyőzve Ukrajnát a döntőben - aranyérmet nyert.

Senánszky újabb vb-aranya az Universiade helyszínén, Kazanyban

Senánszky Petra duplázott Kazanyban. Az Oroszországban megrendezett búvársportok világbajnokságán a magyar világklasszis, aki a Debreceni Egyetem hallgatója, a 100 méteres győzelem után az uszonyos gyorsúszás 50 méteres fináléjában is a leggyorsabb volt, és ezúttal is világcsúcsot úszott.

Készül a magyar pályázat a 2019-es Universiade megrendezésére

Budapest is kandidálhat a 2019-es XXX. Nyári Universiade megrendezésére. A pályázati jog formálisan a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetségnél (MEFS) van. A jól kidolgozott, részletes pályázati anyag nyújt támpontot a Kormánynak arra, hogy mérlegelése után eldöntse, hogy hazánk pályázik-e a 2019-es Universiade megrendezésére. Ennek az előkészítő pályázati anyagnak a kidolgozásában az Edutus Főiskola segítségnyújtását ajánlotta fel a MEFS részére.

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság - Még lehet nevezni!

A Budapesti Labdarúgó Szövetség és a budapesti egyetemi hallgatók szervezésében szeptembertől, a fővárosban indul útjának az első Magyar Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokság.

Világjátékok 2013 - Ezüstérem zárásként

Ezüstérmes lett a magyar női strandkézilabda-válogatott a Világjátékokon. A kolumbiai Caliban megrendezett nem olimpiai sportágak világjátékán a magyar csapat így hat aranyat és négy ezüstöt nyert.