MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

2013. december 22., vasárnap 15:16

Téli Universiade – Kis Benedek 5. snowboardban

Téli Universiade – Kis Benedek 5. snowboardban

Szombaton utolsó versenynapjához érkezett a 26. téli Universiade Trentoban. Az záró napon snowboardban voltunk érdekeltek, Kis Benedek (BGF) és Szerb Mátyás (BGF) révén.

Téli Universiade – Aranyérmes a férfi, bronzérmes a női gyorskorcsolya váltó

Pénteken Trentoban a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott két érmet szerzett. A férfi váltó aranyat, a női bronzot. Utoljára téli Universiadén aranyérmet 1970-ben szereztünk, Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó által. Az Universiadék történetében most fordult elő először, hogy 3 érmet szerezett a magyar csapat – Heidum szerdai ezüstjével együtt. Összességében minden idők legjobb eredményét érte el Trentoban a magyar egyetemi-főiskolai csapat a téli Universiadék történetében.

Téli Universiade – A rövidpályás gyorskorcsolyázókról szólt a csütörtök

Trentoban csütörtökön magyar szempontból a rövidpályás gyorskorcsolyázókért szurkolhattunk. Más sportágban magyar érdekeltségű versenyt nem rendeztek az Universiaden.

2013. december 19., csütörtök 11:36

Téli Universiade – Az ezüstön túl

Téli Universiade – Az ezüstön túl

A Téli Universiade versenyein szerdán Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában, míg Nagy Konrád 10 000 méteren közel húsz éves országos csúcsot döntött meg gyorskorcsolyában. A nap teljes összefoglalója.

Téli Universiade – Heidum ezüst, Nagy Konrád országos csúcs

A Téli Universiade versenyein ma Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában, míg Nagy Konrád 10 000 méteren közel húsz éves országos csúcsot döntött meg gyorskorcsolyában.

Téli Universiade – Nagy Konrád egyéni csúccsal megfutotta a Világkupa szintet 1000 méteren

A keddi napon gyorskorcsolyázóink által voltunk érdekeltek Trentóban a Téli Universiadén.

2013. december 16., hétfő 21:28

Elhunyt Benkő Ákos

Elhunyt Benkő Ákos

Nagy veszteség érte a magyar atlétikát. Életének 74. évében elhunyt Benkő Ákos mesteredző.

Téli Universiade – Nagy Konrád 6. helye az eddigi legjobb magyar eredmény

Nagy Konrád (OE) vasárnap a 6. helyen végzett a gyorskorcsolya 1500 méteres távján, ami az eddigi legjobb magyar eredmény a téli Universiadén Trentoban. Egy orosz versenyzővel futott párban, és a külső pályán kezdve 1:49.66-os időt futott.

Téli Universiade – Tizedik helyen végzett a Turóczi – Major jégtánc kettős

A pénteki eredményhez képest egy helyet előrelépett és a tizedik helyen zárta a jégtánc versenyt Turóczi Dóra – Major Balázs páros a téli Universiadén. A szombati kűrjükkel az ukrán Heekin-Canedy – Dun kettőst sikerült kiszorítaniuk az első tízből. 

1. oldal / 3