MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 30., hétfő 15:23

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

16 felsőoktatási intézmény 220 hallgatója küzdött meg idén a judo sportág egyetemi bajnoka címért Budapesten, a Tüzér utcában, vasárnap. A legnagyobb létszámú csapatot ez évben a csapatverseny győztese, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a csapat ezüstérmet megkaparintó Testnevelési Egyetem állította ki. A harmadik helyet csapatban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték meg. 

Jövőre akkreditált Ultimate frizbi oktatás-módszertani pedagógus továbbképzések indulnak

2016. elején két helyszínen indítanak az országban 40 órás, akkreditált, pedagógus továbbképzési tanfolyamot, Ultimate frizbi oktatásmódszertana címmel.

 

 

Jótékony célú Mikulás futások megszervezésére ösztönöz a Szemem Fénye Alapítvány

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is támogatja a Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezését, ezért jótékony célú Mikulás futások megszervezésére buzdítja a felsőoktatási intézmények sportszakembereit.

 

2015. november 30., hétfő 15:10

Karácsonyi felhívás a Magyar Sport Házában

Karácsonyi felhívás a Magyar Sport Házában

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) küldetésének tekinti a jövő nemzedéke, a fiatalok egészséges életmódjának és rendszeres sportolásának támogatását. Kiemelt feladatunk mellett figyelmet fordítunk a társadalmi szerepvállalásra is. Idén kiválasztottunk egy olyan szervezetet, amely a válságos élethelyzetbe került gyermekes anyáknak nyújt menedéket és olyan hátteret ad, amely megerősíti őket abban, hogy az élet kihívásait a viszontagságos háttér mellett is jól kezeljék, így helyt tudjanak állni a munkában és a gyereknevelésben egyaránt.

Megküzdött az egyetemi - főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzte le a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban szombat este az egyetemi - főiskolai válogatottat, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) hallgatójaként Simon Bence, Mészáros Máté és Szabó Bence, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubtól (DEAC) Nagy Botond és Nagy Benedek, a Budapesti Corvinus Egyetemről Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám, valamint az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Varga Imre alkotott. Az Egyetemi- Főiskolai All Star Csapatot - a 2014/2015. év Final Fourra építve - a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője, Kéri Péter (SzOESE) és az ezüstérmesek trénere dr. Nagy Ágoston (DEAC) válogatta összeés vezette.

Jubileumi jótékonysági estet rendez a Testnevelési Egyetem

”SZELLEMET, ERKÖLCSÖT, ERŐT EGYESÍTS!” ezzel a mottóval rendezi meg Jubileumi és Jótékonysági Estjét a Testnevelési Egyetem, megalapításának 90. évfordulóján.

Most pénteken a Csörsz utcában rendezik meg a Blind Football - Vakfocisták és Felsőoktatási Hallgatók találkozóját, amelyet a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is támogat.

Mindkét novemberben kiírt pályázat beérkezésének határideje kitolódott, a MEFS Intézményi SportPont Támogatásra kiírt 15 millió forintos keretösszegű pályázatának új, módosított beadási határideje: 2015. december 2 éjfél, míg a sportegyesületek támogatására kiírt 30 millió forintos keretösszegű pályázatok új leadási határideje 2015. november 27 éjfél.

 
Küzdelmes, fáradságos  meccsekkel folytatódott a Kosár MEFOB

Egy félidőn át tudta tartani a lépést  aBEAC a PEAC-cal a női nyugati csoportban, ám a végén a sokkal nyugodtabb, türelmesebb pécsi együttes fölényes győzelmet aratott. Remek mérkőzésen, idegenbeli győzelemmel kezdte szereplését a férfi bajnok SzOESE, amely egy kosarakban gazdag, végig kiélezett mérkőzésen tudott nyerni az ES Petőfi SE otthonában. Jó kezdésével az alaphangot megadta és végig vezetve magabiztos győzelmet aratott a DEAC az időnként elég egyemberes alakulatnak tűnő MEAFC otthonában. Jól kezdett és az első félidőben egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig ráerőltette akaratát a MEAFC csapatára a győztes Közgáz. Kemény, küzdelmes mérkőzésen a jó kezdésének köszönhetően szinte végig vezetve nyerte az előző kiírás négyes döntőjében résztvevő két csapat rangadóját a DEAC, a szívósan küzdő és egyes időszakokban kifejezetten jól játszó egriek ellen. Végig vezetve győzött a pécsi csapat, hiába akadt - főként szünet után - egy extra egyéni teljesítmény a győri oldalon. Inkább küzdelmes, mint látványos mérkőzésen Sopronban is győzött, tehát második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a férfi bajnok SzOESE.

 

 

 

Olimpiai, világ és Európa-bajnokok az Úszó MEFOB-on

Ismét a hazai sztárok sorát vonultatta fel a 2015. évi Úszó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos  Bajnokság (MEFOB), a felsőoktatásban tanuló megannyi klasszis is rajthoz állt a népligeti uszodában. Többek között dobogóra állt az olimpiai bajnok, többszörös világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes Risztov Éva, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn és Kapás Boglárka, az Európa-bajnoki bronzérmes Pulai Bence és a Rövid Pályás Európa-bajnoki bronzérmes Takács Krisztián is. 

 

 

 

1. oldal / 3